АПЕЛ! Кад идете у госте, деци уместо слаткиша, носите воће и поврће

Деца ко деца. Упијају својим окицама све што радимо али и шта једемо,чему се радујемо и какве навике имамо. Дошло је на жалост такво време,да не можемо много времена да посветимо деци,тих пар сати које проведемо са њима ван вртића су драгоцени па им удовољавамо и мазимо се. И треба!

Ипак,можемо да покушамо да их полако навикавамо да се радују здравој исхрани. Сва деца воле слаткисе и када им поклонимо сладолед или чоколаду они скакућу од среће,праве разне гримасе,певају песмице обузети чаролијом укуса,а и ми уживамо јер смо их обрадовали.

Све што је у границама нормале није ни страшно. Али шта је нормално,колико кугли или колико коцкица дневно? Свако има своје виђење, а кад погледамо мало шире све је више гојазне деце која вуку и здравствене проблеме иако сви родитељи знају шта је најбоље за њихову децу.

Да се не би замарали и оптетећивали како је најбоље,можемо да покушамо са малим триковима који нам касније могу донети велике промене!
povrce-640x320
Јако је тешко одолети слаткишима али то ни не треба да нам буде циљ. Циљ нам је здрава исхрана код деце и лагано увођење здравих намирница као нешто чему ће се радовати.

Идеја је да са породицом и пријатељима свако од нас покрене акцију у којој ћемо у посете једни другима носити воће и поврће уместо слаткиша.

Сигурно је да ће нас деца посматрати као да смо пали са Марса,али временом ће се навићи као и на све.

Мислимо да би таква навика била одлична и за децу и за нас.
Ако имате времена,било би лепо да се од донетог воћа и поврћа праве човечуљци,животиње и све оне креативне ужине у којима ће деца уживати. Веријте,уживаћете и ви!

Покушајте,заменом слаткиша са воћем и поврћем добијате у сваком погледу. Здравије је, јефтиније, креативније и укусније. Да,добро сте прочитали, укусније је 🙂

Помозимо деци да одрастају са здравим навикама јер у неку руку ми смо и криви као друштво што је толики број гојазне деце. Деца су нешто најлепше и највредније на свету. Они у свом одрастању ипак преузимају наше навике,гледање на свет и обичаје. Променимо се како би наша деца била срећна и здрава.

Извор: drkilogram.com