АПЕЛ: Ово је порука која би требало да стоји на вратима сваког вртића

Колико сте пута слушали или чак и сами причали о томе колико се данас брзо живи, много ради, а мало ужива? Колико сте пута чули родитеље мало веће деце како говоре да жале за њиховим детињством, за свим оним што су, покушавајући да им обезбеде материјалне ствари – пропустили?

Некад смо преуморни, некад нас чекају кућни послови, па ретко кад заиста успемо да посветимо тих пола сата или сат времена детету и само детету. Да зна да нас никаква порука, позив или нотификација неће одвући од њега.

Зато смо решили да вртићима упутимо један апел који ће, можда, тргнути родитеље и мотивисати их да ураде нешто, не важно, него кључно за емоционални, вербални, креативни развој њихове деце. А то је да им сваке, али баш сваке вечери читају по пола сата.

[gview file=“https://zelenaucionica.com/wp-content/uploads/2018/09/Dragi-roditeljiHvala-vam-što-čitate-svojoj-deci-svake-večeri-po-30-minuta.-2.pdf“]

О томе колики је и какав утицај свакодневног читања деци на њихов развој, писали смо у тексту Зашто би свако дете требало да чита најмање 20 минута дневно.

Али баш никада није на одмет родитеље подсетити на ово. Ако би сваког дана када дођу по своје дете видели ову поруку, подсетили би се нечега што иначе сигурно знају, али притиснути обавезама можда – забораве.

А. Ц.