Bebine emocije počinju da se razvijijaju mnogo ranije nego što mislite!

24 novembra, 2016

Sve informacije koje beba dojiva još u stomaku majke koristi kao podlogu na spoljni svet koji je čeka
beba
Mama je prvi učitelj svojoj bebi, od trenutka začeća beba započinje vrlo važan dio “školovanja” koji se često zanemaruje.
Beba osluškuje emocije trudnice i tu je početak emocionalne veze mame i bebe, mnogo pre detetova rođenja. Posteljica tako ima ulogu najmodernijeg komunikacijskog uređaja.
Ako osećate teskobu srce brže kuca, adrenalin raste, a telo počinje s proizvodnjom kortizola, hormona stresa koji dolazi i do posteljice. Upravo to je razlog zbog kojeg bi trudnice trebale izbegavati stres tokom cele trudnoće. Kronični stres u trudnoći može dovesti i do zdravstvenih problema kao što su prevremeni porođaj i visok krvni pritisak.
No, postoje posledice stresa i za dete, bebe koje su tokom trudnoće bilo izložene neprestanom stresu više plaču i mnogo slabije spavaju.
Kada osećate sreću i beba je srećna, kada osećate ljubav i beba to oseća, a taj celi proces  različitih emocija bebi već u stomaku započinje emocionalni razvoj.
Postoji li bolji razlog za izbegavanje stresa u trudnoći? Smanjite ga s mnogo smeha. Znate li da smeh, makar i na silu, pomaže da se osećate bolje i ono najvažnije – deluje trenutno!
Dovoljno kretanja i duboko disanje takođe su odlični u borbi protiv stresa i nakupljene teskobe. Osim toga, ako je umor prisutan tOekom dana, odriemajte tek 15 – 20 minuta jer je već malo sna dovoljno da uvelike smanjite količinu nakupljenog stresa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama