Бебине емоције почињу да се развијијају много раније него што мислите!

24 новембра, 2016

Све информације које беба дојива још у стомаку мајке користи као подлогу на спољни свет који је чека
beba
Мама је први учитељ својој беби, од тренутка зачећа беба започиње врло важан дио “школовања” који се често занемарује.
Беба ослушкује емоције труднице и ту је почетак емоционалне везе маме и бебе, много пре дететова рођења. Постељица тако има улогу најмодернијег комуникацијског уређаја.
Ако осећате тескобу срце брже куца, адреналин расте, а тело почиње с производњом кортизола, хормона стреса који долази и до постељице. Управо то је разлог због којег би труднице требале избегавати стрес током целе трудноће. Кронични стрес у трудноћи може довести и до здравствених проблема као што су превремени порођај и висок крвни притисак.
Но, постоје последице стреса и за дете, бебе које су током трудноће било изложене непрестаном стресу више плачу и много слабије спавају.
Када осећате срећу и беба је срећна, када осећате љубав и беба то осећа, а тај цели процес  различитих емоција беби већ у стомаку започиње емоционални развој.
Постоји ли бољи разлог за избегавање стреса у трудноћи? Смањите га с много смеха. Знате ли да смех, макар и на силу, помаже да се осећате боље и оно најважније – делује тренутно!
Довољно кретања и дубоко дисање такође су одлични у борби против стреса и накупљене тескобе. Осим тога, ако је умор присутан тОеком дана, одриемајте тек 15 – 20 минута јер је већ мало сна довољно да увелике смањите количину накупљеног стреса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама