Бесплатно коришћење дигиталних уџбеника Креативног центра

Због ситуације која од нас тражи да више времена проведемо код куће, Креативни центар омогућио је свим заинтересованим ученицима бесплатно коришћење дигиталних уџбеника за лекције које су по плану и програму током дела марта и априла 2020.

Дигитални уџбеници прате наставни план и програм који се примењује у школској 2019/2020. и засновани су на уџбеницима Креативног центра.

Родитељи који с децом желе да користе дигиталне уџбенике Креативног центра могу их користити на сајту www.ekcskola.rs у делу Демо књиге.

Није потребно пријављивање и прављење налога на сајту, већ је довољно да уџбеницима приступите преко стране Демо књиге.

Наставници који желе да користе дигиталне уџбенике и који желе да добију кодове за све своје ученике могу се пријавити на сајту www.ekcskola.rs

Доступни су дигитални уџбеници за ученике:

  • првог разреда (Српски језик, Математика, Свет око нас)
  • другог разреда (Српски језик, Математика, Свет око нас)
  • петог разреда (Српски језик, Математика, Географија)
  • шестог разреда (Српски језик, Математика, Географија)

Дигитални уџбеници се могу користити на телефону, таблету и компјутеру и нема потребе за додатном инсталацијом програма на било ком од уређаја.

У оквиру лекција дати су бројни интерактивни задаци, а поједини дигитални уџбеници садрже и провере знања. Задаци су занимљиви и разноврсни, а коришћење уџбеника је једноставно.

Дигитални уџбеници могу да послуже као додатна подршка учењу и пружају детету могућност да на конструктиван начин проведе време уз електронске уређаје.