Биографија Младена Шарчевића

8 августа, 2016
Образовање: Природно-математички факултет у Београду – одсек географија
Рођен 22. 01. 1957. године у Београду, где завршава основну школу, XII београдску гимназију и Природно-математички факултет у Београду – одсек географија. Постдипломске студије завршава на Центру за мултидисциплинарне студије БУ – смер заштита животне средине. Током школовања постиже врхунске резултате и стиче право на убрзане студије (са 22 године дипломирао) и стипендије за постдипломске студије.
Ожењен је и има двоје одрасле деце (свршени студенти) и живи и ради у Београду.
Од почетка свог професионалног ангажовања посвећен је образовању (на факултету, у средњим и основним школама). Као професор постиже врхунске резултате са ученицима и добија бројна признања (која додељује Веће технике и науке и бројне друге тадашње друштвене организације).
На почетку каријере, са 33 године постаје директор ОШ „Никола Тесла“ у Београду и руководи стручним активима директора школа. Основно опредељење је рад на квалитетном образовању. За потребе државе учествовао је у оснивању бројних школа.
Осим Образовног система „Руђер Бошковић“, оснивач је више приватних школа како у Србији тако и у региону.
Цео свој професионални и радни век је посветио успостављању и увођењу високих стандарда у доуниверзитетском образовању, као и увођењу најугледнијих међународних образовних програма у наш образовни систем.
Тренутно руководи системом образовног центра „Руђер Бошковић“ у Београду.
Извор: Гимназија „Руђер Бошковић“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "Биографија Младена Шарчевића

  1. Profesor каже:

    Ministar prosvete, NAUKE i tehnološkog razvoja, a nema NIJEDAN stručan ili naučni rad!

  2. Борац каже:

    Јако танка биографија првог човека просвете. Кандидат за министра није доставио свој програм и план како ће квалитет и ефикасност образовања да се побољша. Све док један човек на овакав начин бира министре без учешћа јавности то је пропаст.

  3. Anica каже:

    Imala sam prilike da upoznam gospodina.Vučiću,los izbor.Privatne i državne skole kod nas su kao nebo i zemlja.Inače, ko ne zna, Vučićev sin pohadja,a mozda je i završio skolu na čijem je čelu gospodin.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама