Biografija Mladena Šarčevića

8 avgusta, 2016
Obrazovanje: Prirodno-matematički fakultet u Beogradu – odsek geografija
Rođen 22. 01. 1957. godine u Beogradu, gde završava osnovnu školu, XII beogradsku gimnaziju i Prirodno-matematički fakultet u Beogradu – odsek geografija. Postdiplomske studije završava na Centru za multidisciplinarne studije BU – smer zaštita životne sredine. Tokom školovanja postiže vrhunske rezultate i stiče pravo na ubrzane studije (sa 22 godine diplomirao) i stipendije za postdiplomske studije.
Oženjen je i ima dvoje odrasle dece (svršeni studenti) i živi i radi u Beogradu.
Od početka svog profesionalnog angažovanja posvećen je obrazovanju (na fakultetu, u srednjim i osnovnim školama). Kao profesor postiže vrhunske rezultate sa učenicima i dobija brojna priznanja (koja dodeljuje Veće tehnike i nauke i brojne druge tadašnje društvene organizacije).
Na početku karijere, sa 33 godine postaje direktor OŠ „Nikola Tesla“ u Beogradu i rukovodi stručnim aktivima direktora škola. Osnovno opredeljenje je rad na kvalitetnom obrazovanju. Za potrebe države učestvovao je u osnivanju brojnih škola.
Osim Obrazovnog sistema „Ruđer Bošković“, osnivač je više privatnih škola kako u Srbiji tako i u regionu.
Ceo svoj profesionalni i radni vek je posvetio uspostavljanju i uvođenju visokih standarda u douniverzitetskom obrazovanju, kao i uvođenju najuglednijih međunarodnih obrazovnih programa u naš obrazovni sistem.
Trenutno rukovodi sistemom obrazovnog centra „Ruđer Bošković“ u Beogradu.
Izvor: Gimnazija „Ruđer Bošković“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Biografija Mladena Šarčevića

  1. Profesor kaže:

    Ministar prosvete, NAUKE i tehnološkog razvoja, a nema NIJEDAN stručan ili naučni rad!

  2. Borac kaže:

    Jako tanka biografija prvog čoveka prosvete. Kandidat za ministra nije dostavio svoj program i plan kako će kvalitet i efikasnost obrazovanja da se poboljša. Sve dok jedan čovek na ovakav način bira ministre bez učešća javnosti to je propast.

  3. Anica kaže:

    Imala sam prilike da upoznam gospodina.Vučiću,los izbor.Privatne i državne skole kod nas su kao nebo i zemlja.Inače, ko ne zna, Vučićev sin pohadja,a mozda je i završio skolu na čijem je čelu gospodin.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama