BPS: E, deco moja, moji prosvetni radnici!

11 aprila, 2016

SIMULACIJA
E, deco moja, moji prosvetni radnici! Opet baba mora da vam nešto ispriča:
Prvo je krenulo sa šuškanjem da će se u osnovnim školama proba male mature održati sredinom aprila. Dobro, sredina svakog meseca pada oko petnaestog, te je bilo logično što se govorkalo da će biti 15. i 16. Pitali se ljudi međusobno, ko je rekao da će biti baš ta dva dana, svuda je odgovor bio: „Neko je rekao.“
Teacher receiving an apple from student
Onda je taj NEKO to rekao medijima, pa su svi mediji o tome pisali, a direktori i zaposleni i dalje nisu dobijali informaciju o datumima. Zvali Školske uprave, ni tamo niko nije znao tačno, uvek je odgovor bio: „Pročitali smo u novinama.“
KO je novinarima dao tu informaciju, a nije smatrao za shodno da obavesti one koji će učestvovati u pripremi i izvođenju probe male mature?
U petak, 8. aprila popodne, škole su najzad dobile mejl sa obaveštenjem. U tom mejlu je pisalo ono što je par sati ranije objavljeno na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Opet se pokazalo da novinari pre saznaju od samog ministarstva!?
Pitam se ja, da nije možda ministarstvo pročitalo u novinama? Ako je i tako, mogli su ranije javiti školma, jer su novinari već odavno „isprali“ priču o datumu za probni završni.

U istom obraćanju, ministarstvo piše : “Škole koje nisu u mogućnosti da probni završni ispit realizuju 15.  i 16. 04. 2016. godine zbog ranije, Godišnjim planom rada, planiranih aktivnosti, isti će realizovati prema svojim  mogućnostima u nedelji koja sledi, odnosno u periodu od 18. do 22.04.2016. godine.“

Gospodo prosvetari, vi i dalje dozvoljavate da se neko s vama igra ludog i zbunjenog?
Trčite danas da organizujete dežurstvo za petak i subotu, pomerate takmičenja, krivite direktore, jedni druge…
I ko će i kako da spreči decu iz Drlupe Donje, koja će probni test raditi 15. i 16. da preko fejsa jave zadatke  s probnog završnog, deci iz Drlupe Gornje, koja će raditi iste testove „u periodu od 18. do 22.04.2016.“?
Hoće li za to biti krivi i odgovorni prosvetni radnici? Direktori škola? KO će biti odgovoran za to ako oni koji probni test budu radili kasnije postignu  daleko bolje rezultate na istom?
Ja predlažem da vi nađete onog ko javlja medijima sve, taj će znati odgovor i na ovo moje pitanje.
Elem, u periodu od 15. 4. do 22. 4. traje SIMULACIJA završnog ispita.
Mislim da SIMULACIJA školovanja traje već dugo.
Vaša BPS
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "BPS: E, deco moja, moji prosvetni radnici!

 1. Novinar kaže:

  Postovana,mediji informacije dobijaju od Ministarstva prosvete,zvanicno ili nezvanicno.Ne vidim problem sto se nesto pre objavi u medijima nego sto skole saznaju.

  1. Ana, nastavnik i roditelj osmaka kaže:

   Nije problem što Vi ne vidite problem, nego što Ministarstvo ne vidi gde je problem.

   1. Gordana kaže:

    O, Ministarstvo i te kako vidi gde je NAŠ problem, što ne vidimo da ih nije briga za naše mišljenje!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama