Britansko istraživanje: Majke dnevno imaju samo 17 minuta za sebe

18 decembra, 2016

Jeste li i vi prosečna majka ili imate malo više sreće?
majka kuva_
ISTRAŽIVANJE sprovedeno na gotovo dve hiljade britanskih majki koje je naručio portal TVBed.com  pokazalo je da prosečna majka dnevno za sebe ima na raspolaganju samo 17 minuta.
To znači da prosečnoj majci koja se brine za decu i većinu kućanih poslova i odlazi na posao, nedeljno ostaje manje od sat i po budnoga vremena koje može posvetiti sebi. U to lično vreme ulaze retki trenuci u kojima najčešće pogledaju seriju, gledaju televizor iz kreveta, čitaju ili uživaju u zasluženoj šoljici čaja.
Pretrpani životni raspored dovodi to toga da čak 51 posto ispitanih majki provedene nedelje bez ijedne minute u kojoj bi se opustile.
Istraživanje je pokazalo i da gotovo dve hiljade majki smatra da kućni poslovi nisu pravedno raspoređeni između njih i partnera. Veruju da one prosečno rade 78 posto kućnih poslova, a partneri samo ostatak. Više od polovine ih tvrdi da nemaju vremena za svoje hobije i interese.
Sedamdeset posto majki tvrdi da njihovi partner imaju mnogo više slobodnog vremena od njih tokom obične radne nedelje , a petini smeta što njihovi partneri imaju više vremena za opuštanje i lakše se “isključe” nakon posla.
U rijetkim trenucima mira najradije pronalaze utočište u spavaćim sobama gde se većina najbolje opušta. Više od polovice (55 posto) ističe da su im najdraži trenuci u nedelji oni u kojima se mogu opustiti bez ometanja pred omiljenom serijom.
“Majke mnogo rade i često su pokretačka sila čitave porodice, ali rezultati pokazuju koliko im se teško potpuno opustiti. Mnoge toliko žive za ostatak porodice da im je se teško setiti samih sebe”, objasnio je glasnogovornik portala TVBed.com  Daily Mail.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama