Brnabić: Nisu svi prosvetni radnici jednako zaslužili

16 oktobra, 2017

Brnabić o platama prosvetnih radnika
][/ot-video]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


7 komentara na "Brnabić: Nisu svi prosvetni radnici jednako zaslužili

 1. Božović Vladan kaže:

  E moja nesrećnice, u mojoj gimnaziji ima profesora koji i ne znaju da im deca idu na takmičenje i osvajaju nagrade, bukvalno prstom nisu mrdnuli, niti su ičim zaslužni za uspeh svojih đaka. Đaci vođeni svojim ličnim entuzijazmom idu na takmičenja i osvajaju nagrade. PA, DA LI ĆE TAKAV PROFESOR DA DOBIJE VEĆU PLATU, BAŠ ME ZANIMA.

 2. učiteljica kaže:

  Šta to pričaš,premijerkooooo!Kakav raspust pominješ letnji zimski ….takmičenja..Kada primim platu, mogu da napravim kvalitetan kolač,za izložbu….nakon dva dana(kad potrošim pare) CVRC…nema para,nema materijala,nema kolača…ostala samo izložba za one koji imaju materijala (naravno i volje) SVAKODNEVNO.Jednostavno NEMAM učenike za takmičenje.Hoče li moja plata biti manja?

 3. Karuzo kaže:

  Prosveta nije socijalna ustanova. U prosveti ne treba svako da radi.
  Plate nisu adekvatne, ali i da jesu, stanje ne bi bilo mnogo bolje. U svakoj školi ima po nekoliko nastavnika koji svoj posao rade s ljubavlju, predano iako im je plata mala i većina ostalih koji otaljavaju posao (takvi bi se isto ponašali i da imaju daleko veću platu, a plata im je samo izgovor za nerad).
  Učenici za takmičenje se stvaraju, nisu samonikli, a učiteljica je ta koja pravi plodno tle za dalju nadgradnju. Kada učitenjica odradi dobar posao i izvede pismenu, samouverenu i radišnu decu, ona posle nemaju problem u daljem školovanju jer su stekli dobru osnovu.

  1. E kaže:

   Karuzo,
   u sali skupštine nisu svi poslanici kad je zasedanje a primaju platu.Volimo posao ali nam je oduzeti autoritet ”ugušio je ljubav”.Predhodni ministar nije vrednovao takmičenja pa je teško i ono malo zainteresovanih da motivišemo.
   Moderno je nešto drugo.(prava učenika,roditelja,lokalne sredine……)Smanjite raspuste a dnevna nastava da bude 4 školska časa.Ja sam se raspustala 28.juna ,bez ”izmišljenih” jesenjih i prolećnih raspusta,Uskrsa,Božića.

   1. IQ kaže:

    Ajde sto nisu prisutni…ali obratite paznju na recnik, tj psovke i konstrukciju recenica koje izgovaraju oni cija rec se direktno plasira u javnost. I koji donose propise i standarde. Ti isti koji psuju, ne postujuci ovozemaljske zakone i Sveto pismo su utvrdili da nastavnik mora da iskazuje empatiju prema uceniku (procitati u obavezujucim standardima rada ustanova). Mislim da bi im i doktor Mengele pozavideo jer osecanje empatije spada u licne karakteristike svake jedinke. Namesto pristojnosti i postovanje bon tona? A ucinak i efikasnosr skupstine? Jednostavno kada god nema kvoruma za rad ili se ne realizuje plan i progrsm rada, puj pik vise ne vazi. Za to primanja lezu, kao da su Srbi prva nacija koja se obrela na Mesecu.

  2. učiteljica kaže:

   Karuzo,kako samo stiže da sagledaš stanje u “svakoj školi”?A,što se tiče osnove za dalju nadgradnju,tu osnovu prave, pre svega, roditelji.Postoji nešto što se zovu predispozicije,ne kažem da je presudno,ali je veoma bitno za dalji razvoj i napredak deteta.

 4. Tina kaže:

  Redovna nastava i ostali obavezni oblici rada sa učenicima,Inkluzija IOP, ogledno odeljenje(nema knjiga!),12 programa,Dualna nastava (seminari, promocije,predavanja) ,E-dnevnik,Komisije i timovi, standardi,diferencirana nastava (zadaci različitih nivoa), pripremna nastava (8 razred), ugledni čas, završni ispit,završni rad (srednje stručne škole), maturski rad (gimnazije), rad sa talentima,stručno usavršavanje,dežurstva (probni,završni, takmičenja,dnevna u 2 škole), planovi,pripreme. ……….
  Nabrojan je ”DEO POSLOVA SVIH NASTAVNIKA”.
  Nema ”mesta”za nerad.Školujemo kadar za druge države,tu je problem. Odlazi kvantitert i kvalitet van Srbije.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama