Брнабић: Нису сви просветни радници једнако заслужили

октобар 16, 2017

Брнабић о платама просветних радника
][/ot-video]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


7 коментара на "Брнабић: Нису сви просветни радници једнако заслужили

 1. Božović Vladan каже:

  E moja nesrećnice, u mojoj gimnaziji ima profesora koji i ne znaju da im deca idu na takmičenje i osvajaju nagrade, bukvalno prstom nisu mrdnuli, niti su ičim zaslužni za uspeh svojih đaka. Đaci vođeni svojim ličnim entuzijazmom idu na takmičenja i osvajaju nagrade. PA, DA LI ĆE TAKAV PROFESOR DA DOBIJE VEĆU PLATU, BAŠ ME ZANIMA.

 2. učiteljica каже:

  Šta to pričaš,premijerkooooo!Kakav raspust pominješ letnji zimski ….takmičenja..Kada primim platu, mogu da napravim kvalitetan kolač,za izložbu….nakon dva dana(kad potrošim pare) CVRC…nema para,nema materijala,nema kolača…ostala samo izložba za one koji imaju materijala (naravno i volje) SVAKODNEVNO.Jednostavno NEMAM učenike za takmičenje.Hoče li moja plata biti manja?

 3. Карузо каже:

  Просвета није социјална установа. У просвети не треба свако да ради.
  Плате нису адекватне, али и да јесу, стање не би било много боље. У свакој школи има по неколико наставника који свој посао раде с љубављу, предано иако им је плата мала и већина осталих који отаљавају посао (такви би се исто понашали и да имају далеко већу плату, а плата им је само изговор за нерад).
  Ученици за такмичење се стварају, нису самоникли, а учитељица је та која прави плодно тле за даљу надградњу. Када учитењица одради добар посао и изведе писмену, самоуверену и радишну децу, она после немају проблем у даљем школовању јер су стекли добру основу.

  1. E каже:

   Karuzo,
   u sali skupštine nisu svi poslanici kad je zasedanje a primaju platu.Volimo posao ali nam je oduzeti autoritet ”ugušio je ljubav”.Predhodni ministar nije vrednovao takmičenja pa je teško i ono malo zainteresovanih da motivišemo.
   Moderno je nešto drugo.(prava učenika,roditelja,lokalne sredine……)Smanjite raspuste a dnevna nastava da bude 4 školska časa.Ja sam se raspustala 28.juna ,bez ”izmišljenih” jesenjih i prolećnih raspusta,Uskrsa,Božića.

   1. IQ каже:

    Ajde sto nisu prisutni…ali obratite paznju na recnik, tj psovke i konstrukciju recenica koje izgovaraju oni cija rec se direktno plasira u javnost. I koji donose propise i standarde. Ti isti koji psuju, ne postujuci ovozemaljske zakone i Sveto pismo su utvrdili da nastavnik mora da iskazuje empatiju prema uceniku (procitati u obavezujucim standardima rada ustanova). Mislim da bi im i doktor Mengele pozavideo jer osecanje empatije spada u licne karakteristike svake jedinke. Namesto pristojnosti i postovanje bon tona? A ucinak i efikasnosr skupstine? Jednostavno kada god nema kvoruma za rad ili se ne realizuje plan i progrsm rada, puj pik vise ne vazi. Za to primanja lezu, kao da su Srbi prva nacija koja se obrela na Mesecu.

  2. učiteljica каже:

   Karuzo,kako samo stiže da sagledaš stanje u “svakoj školi”?A,što se tiče osnove za dalju nadgradnju,tu osnovu prave, pre svega, roditelji.Postoji nešto što se zovu predispozicije,ne kažem da je presudno,ali je veoma bitno za dalji razvoj i napredak deteta.

 4. Tina каже:

  Redovna nastava i ostali obavezni oblici rada sa učenicima,Inkluzija IOP, ogledno odeljenje(nema knjiga!),12 programa,Dualna nastava (seminari, promocije,predavanja) ,E-dnevnik,Komisije i timovi, standardi,diferencirana nastava (zadaci različitih nivoa), pripremna nastava (8 razred), ugledni čas, završni ispit,završni rad (srednje stručne škole), maturski rad (gimnazije), rad sa talentima,stručno usavršavanje,dežurstva (probni,završni, takmičenja,dnevna u 2 škole), planovi,pripreme. ……….
  Nabrojan je ”DEO POSLOVA SVIH NASTAVNIKA”.
  Nema ”mesta”za nerad.Školujemo kadar za druge države,tu je problem. Odlazi kvantitert i kvalitet van Srbije.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама