Будите своји, све остало је већ заузето! – Оскар Вајлд

И….
· Не бринути о томе како вас други виде не значи да треба да се треба понашати непристојно. Основи лепог понашања су неопходни како би смо могли да живимо заједно и на пристојан начин размењујемо своје мишљење и идеје.
· Будите свесни културног и социјалног окружења у коме живите. Екстремно различити начин живота, може довести до тога да будете изопштени из друштва и због тога никада не остварите своје снове. Будите разумни, и идите ка циљу малим корацима који су оствариви.
· Волите своје пријатеље, али немојте живети у потпуности њиховим ритмом. Сачувајте своју индивидуалност и проводите време са различитим људима, како несвесно не бисте завршили као “клон” људи из једног круга.601
· Настојање да будете као неко други, може бити здраво само ако вас мотивише да унапредите своје знање, спортске резултате или социјалне вештине. Врло је штетно ако желите само да изгледате или будете популарни као неко други купујући ствари и имитирајући их.
· Својих мана се не треба стидети, али их треба бити свестан. Никако их не треба занемарити и бити лењ и незаинтересован. Све што се може отклонити, треба отклонити, водећи рачуна да цена не буде превелика.
· Не исплати се увек “бити свој”. Понекад да би сте остварили своје циљеве морате испунити оно што се од вас тражи, на пример у школи или на факултету. Понекад ћете можда морати да буде оно што од вас траже за кратко веме како бисте постигли циљеве по сопственом избору. Није кукавички на кратко време потиснути своју индивидуалност, да би сте остварили вама важне циљеве.
Ако се испостави да “бити свој” значи да можете завршити у пећини, зато што вам ништа не одговара, можда је време за размишљање. Себичност није исто што самосталност.