Budite svoji, sve ostalo je već zauzeto! – Oskar Vajld

16 januara, 2015

I….
· Ne brinuti o tome kako vas drugi vide ne znači da treba da se treba ponašati nepristojno. Osnovi lepog ponašanja su neophodni kako bi smo mogli da živimo zajedno i na pristojan način razmenjujemo svoje mišljenje i ideje.
· Budite svesni kulturnog i socijalnog okruženja u kome živite. Ekstremno različiti način života, može dovesti do toga da budete izopšteni iz društva i zbog toga nikada ne ostvarite svoje snove. Budite razumni, i idite ka cilju malim koracima koji su ostvarivi.
· Volite svoje prijatelje, ali nemojte živeti u potpunosti njihovim ritmom. Sačuvajte svoju individualnost i provodite vreme sa različitim ljudima, kako nesvesno ne biste završili kao “klon” ljudi iz jednog kruga.601
· Nastojanje da budete kao neko drugi, može biti zdravo samo ako vas motiviše da unapredite svoje znanje, sportske rezultate ili socijalne veštine. Vrlo je štetno ako želite samo da izgledate ili budete popularni kao neko drugi kupujući stvari i imitirajući ih.
· Svojih mana se ne treba stideti, ali ih treba biti svestan. Nikako ih ne treba zanemariti i biti lenj i nezainteresovan. Sve što se može otkloniti, treba otkloniti, vodeći računa da cena ne bude prevelika.
· Ne isplati se uvek “biti svoj”. Ponekad da bi ste ostvarili svoje ciljeve morate ispuniti ono što se od vas traži, na primer u školi ili na fakultetu. Ponekad ćete možda morati da bude ono što od vas traže za kratko veme kako biste postigli ciljeve po sopstvenom izboru. Nije kukavički na kratko vreme potisnuti svoju individualnost, da bi ste ostvarili vama važne ciljeve.
Ako se ispostavi da “biti svoj” znači da možete završiti u pećini, zato što vam ništa ne odgovara, možda je vreme za razmišljanje. Sebičnost nije isto što samostalnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama