Четири васкршње игре

30 марта, 2015

 
Како је Васкрс један од најрадоснијих празника, посебно за малишане представљамо вам четири занимљиве игрице којима можете забавити децу, а и себе.
Научите игре које могу постати ваша породична традиција, а могу и наставници у школама да забаве своје малишане.
trka_jaja
Васкршња трка
Потребно вам је 20 јаја – десет у плавој и десет у црвеној боји. Изађите на оближњи терен у крају, нека једна екипа деце буде с једне стране, друга с друге, а у средини велика чинија. Поента игре је да лидер тима у супеној кашици пренесе што више јаја у чинију на средини. Победник је онај ко у одређеном року успе да пренесе више јаја.
Скривалице
Сакријте једно црвено јаје, минијатурну корпицу и пакет бомбоница негде по својој кући. Сваком детету дајте задужење да пронађе једну од ових ствари.
Потрага за јајима
Сакријте неколико јаја различитих боја свуда по кући и дворишту. Реците деци да их пронађу. Дете које буде пронашло највећи број јаја је победник.
Врући кромпирићи
Ускршња верзија чувене игрице врући кромпирићи. Нека деца седну у круг, пустите музику док она пребацују “вруће” јаје около. Када се музика заустави, дете које држи јаје испада. Јаје прослеђује детету које му је с леве стране. Јаје не сме да испадне, а победник је онај који најдуже издржи до краја.
Извор: .021.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама