ЦГ: Родитељи да одлучују да ли ће дете носити маску у школи

август 22, 2021

Родитељи ученика ће моћи да одаберу да ли ће њихово дијете носити маску у школи или не, а да Министарство просвјете, науке, културе и спорта неће обавезивати дјецу да их носе. То је један од закључака који је на састанку договорен у Институту за јавно здравље, саопштила је Алтернатива Црна Гора, преносе Дневне новине.

Наиме, они су на Фејсбуку навели да би у случају да је ресор Весне Братић остао при ставу да ученици, наставници и остали запослени морају да носе маске од 1. септембра организовали протесте.

“Као што смо најавили, Алтернатива је заступала став да дјеца не носе маске, да се тај избор остави на родитељима.

Упозорили смо људе из Института за јавно здравље да ћемо у случају обавезујуће мјере да дјеца носе маске ми организовати простесте испред Министарства здравља. Закључак овог састанка је да ће родитељи имати право избора, те да Министарство просвјете неће обавезивати дјецу да носе маске”, наводи се у саопштењу Алтернативе.

Образовање је, како додају, обавезно и Министарство неће моћи “да нареди ниједном дјетету да носи маску”.

“У сваком случају, сљедећи састанак је заказан за уторак када ће се донијети конкретни закључци и смјернице дјеловања”, поручују.

На састанку је, како су казали, поменуто и да свако четврто дијете има проблеме са менталним здрављем због овог стања, те је указано и на проблем да само 11% средњошколаца прати наставу “УЧИ ДОМА”, због чега питају да ли стварају дјецу без знања и образовања?!

Извор: rtcg.me

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "ЦГ: Родитељи да одлучују да ли ће дете носити маску у школи

  1. marko каже:

    A naši muk, ništa, barem da se ugledaju na svoje kolege iz Crne Gore.Čini mi se da je ovaj portal preneo i vidjenje francuskog udruženja pedijatara, koje je imao više nego zanimljive stvari da kaze u vezi dece i boravka u školi.
    Evo i link sa ovog portala:
    https://zelenaucionica.com/francusko-pedijatrijsko-drustvo-zahteva-hitno-ukidanje-maski-u-skolama/

  2. Katarina каже:

    O maskama da odluče roditelji – vrlo mudra odluka. Svako je odgovoran za svoje dete i sebe.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама