Čuli ste sigurno za “adventske kalendare”? Jedna mama je to uradila drugačije

decembar 29, 2023

Da ste nas pitali juče da li je adventski kalendar novotarija koja služi da se praznici dodatno komercijalizuju, rekli bismo da jeste. Za one koji ne znaju, adventski kalendar je koncept koji dolazi sa zapada, gde mesec dana pre Nove godine kreće odbrojavanje i to tako što se svakog dana otvori po jedno polje u kalendaru ili po jedan poklončić. Razbacivanje, rekli bi mnogi, pa i mi.

Ali, ako nas pitate danas, kažemo da to jeste novotarija, ali da se, kao i sve druge novotarije, može pretvoriti u nešto veoma lepo, ako imate dovoljno mašte i prave želje.

A jedna mama je baš to i uradila. Čitave godine sakupljala je za svoje dve devojčice ono što će spakovati u kalendare. Onda je brižljivo pakovala i pripremala, tako da, svakog dana kada otvore po jedan paketić, u njemu pronađu – slikovnicu. Trideset dana do nove godine i trideset slikovnica za čitanje.

“Moram se pohvaliti čime sam se zabavljala prethodnih dana. Adventski kalendar slikovnica za moje djevojčice i nadam se buduće čitačice, skupljala sam vrijedno kroz godinu ko mali hrčak i baš se veselim čitanju… Već za par godina možda ponovim sa knjigama, a vjerujem da bi svako ko voli čitati volio dobiti ovakav poklon (ja znam da ja bih).” – napisala je mama Nina na Fejzbuku

Foto: Nina Perišić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama