Da biste dečjim kolicima bez problema išli kroz sneg, potreban vam je ovaj nastavak

Kad je beba na putu (naročito ako je roditeljima to prvo dete) pripreme za dolazak novog člana u kuću iz generacije u generaciju postaju sve složenije.

Krevetac, posteljine, ogradice, glodalice, zekice, bodići, bebi-gimnastika, termofori, pumpice, dude, vlažne maramice, nosiljke samo su deo stvari bez kojih je danas skoro nemoguće dočekati naslednika (ili naslednicu). Roditelji se o tome šta im je potrebno informišu kod iskusnijih prijatelja, rođaka, sa foruma, fejzbuk grupa i uglavnom, kad se sve što im je rečeno da im je neophodno sabere, kreću u kupovinu ne pitajući šta košta.

Iskusniji roditelji, oni koji imaju više od jednog deteta, verovatno će im reći sledeće: koji god krevetac da kupite, koje god zvečke, njihalice, nosiljke, neće bitno promeniti stvar. Ono što je stvarno važno su – kolica. Nije ni čudo što su prva izmišljena još davne 1733, ne znamo kako su svih prethodnih milenijuma ljudi bez njih živeli.

Zašto su, dakle, kolica toliko važna? Da li ste probali nekad da sklopite kolica dok držite bebu u jednoj, a kese s namirnicama u drugoj ruci? Da li ste probali nekad da gurate kolica, a bebu nosite u naručju? Da li ste pokušali da kolicima prođete kroz snegom zavejanu ulicu?

Koja ćete kolica odabrati je verovatno najvažnija odluka, kada je u pitanju prva kupovina za bebu. I jedino na čemu ne treba mnogo štedeti (ako imate mogućnost da ne štedite). Zato što će vam to bitno promeniti kvalitet života sa bebom. Jer, ako se kolica lako sklapaju, ako su upravljiva i imaju mogućnost da kroz sneg idu bez problema, mnogo ćete lakše odlučiti da svoju bebu izvedete u šetnju svakodnevno. A to će mnogo značiti – i njoj i vama.

Zato želimo da vam predstavimo nova kolica brenda Cybex. Ovaj proizvođač je inače poznat kao jedan od najboljih u kategoriji auto-sedišta, ali im ni kolica po kvalitetu nimalo ne zaostaju.

Na našem tržištu je od nedavno u ponudi Priam, specijalna edicija ekskluzivnih i vrlo pažljivo dizajniranih kolica za bebe. Ono što ih izdvaja od ostalih jeste to što se kolica kupuju tako što sami sklapate ono što vam je potrebno. Dakle, kupite ram za kolica koji izgleda ovako:

… i onda na njega dodajete ono što vam je potrebno – za početak je to nosiljka, a onda dolazi sedalni deo koji se može spustiti u skroz ležeći položaj. Ako ne želite da kupujete i jedno i drugo, onda će vam čak i sedalni deo, bez nosiljke, odraditi odličan posao od prvog dana bebinog rođenja.

Sada dolazimo do onog najvažnijeg dela: ova kolica su napravljena od materijala koji je potpuno vodootporan i jedan od nastavaka koji se može dokupiti su – skije. Da, dobro ste pročitali – skije za kolica. Ako idete na zimovanje ili jednostavno želite da poslušate savete gotovo svih lekara koji kažu da bebe treba izvoditi po maltene svim vremenskim uslovima, onda će vam ovaj nastavak bitno olakšati kretanje.

Takođe, ako imate malo veće dete, ili planirate da među decom ne pravite veliku razliku u godinama, šetnja bez dodatka za starije dete može biti veoma naporna. On omogućava velikom bati ili seki da, kad se umori, stane na nastavak pričvrćen za kolica i tako se vozi. Pritom se dodatak nalazi na takvoj poziciji da nimalo ne smeta onom ko gura kolica niti smanjuje upravljivost.

Kupovina kvalitetnih kolica za bebu nikad nije trošak, već čista investicija. Ulaganjem u kolica, vi ulažete u nešto mnogo važnije – u vreme koje će vaše dete provesti napolju, a koje će sigurno biti daleko veće ako je mami i tati vožnja kolica jednostavna i laka.

Mislite o tome kad birate četvorotočkaša za svog mališana. Možda neće umeti da vam zahvali, ali će njegov osmeh to uraditi za njega.

Autor: A. Cvjetić