Да ли ће због продужења распуста бити померена такмичења?

19 фебруара, 2019

Још нема потврде из Министарства просвете да ли ће због продужења распуста бити померена такмичења, која су заказана за предстојећи викенд. У стручним друштвима наставника физике, математике и страних језика кажу за Данас, да што се њих тиче, померања неће бити.

То значи да ће општинско такмичење из физике за ученике основне школе бити одржано у суботу, 23. фебруара, са почетком у 10 сати. Истог дана, али у 11 почиње такмичење за основце из енглеској језика, а у недељу из италијанског, немачког, руског, француског и шпанског. У Друштву математичара Србије наводе да се окружно такмичење из математике за ученике средњих школа не одлаже и да ће бити одржано у предвиђеном термину у суботу, 23. фебруара.

Мићо Митровић, из Друштва физичара Србије, каже за Данас да је став тог друштва да такмичење не треба померати, јер се у супротном „улази у тотални хаос“. Уколико би дошло до померања општинског такмичења из физике за седам дана, оно би се поклопило са општинским такмичењем из математике за основце, које је календаром планирано за 2. фебруар.

У Друштву за стране језике кажу да раније планирани термини такмичења засад остају, али да чекају мишљење Министарства просвете у чијој је надлежности календар такмичења. У том друштву истичу да су учинили све што је у њиховој моћи да се избегне преклапање са општинским такмичењем из физике, и да је због тога почетак такмичења из енглеског померен на 11 сати. Наводе да су о померању такмичења обавестили Министарство и да није могуће да такмичење почне касније. Очекују да би и Друштво физичара требало да помери време почетка, како би ђацима који желе да изађу и на физику и енглески то било омогућено. Додају и да су наставнике енглеског обавестили да омогуће ђацима који закасне десетак минута на почетак такмичења да решавају тест у посебној просторији.

Ипак, ако физика почне, како је планирано, у 10 сати ни теоретски неће бити могуће да се за тако кратко време реше задаци и стигне у другу школу која је домаћин такмичења из енглеског. Јуче нисмо успели да сазнамо да ли Друштво физичара планира да мења време почетка општинског такмичења.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама