Da li će zbog produženja raspusta biti pomerena takmičenja?

19 februara, 2019

Još nema potvrde iz Ministarstva prosvete da li će zbog produženja raspusta biti pomerena takmičenja, koja su zakazana za predstojeći vikend. U stručnim društvima nastavnika fizike, matematike i stranih jezika kažu za Danas, da što se njih tiče, pomeranja neće biti.

To znači da će opštinsko takmičenje iz fizike za učenike osnovne škole biti održano u subotu, 23. februara, sa početkom u 10 sati. Istog dana, ali u 11 počinje takmičenje za osnovce iz engleskoj jezika, a u nedelju iz italijanskog, nemačkog, ruskog, francuskog i španskog. U Društvu matematičara Srbije navode da se okružno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola ne odlaže i da će biti održano u predviđenom terminu u subotu, 23. februara.

Mićo Mitrović, iz Društva fizičara Srbije, kaže za Danas da je stav tog društva da takmičenje ne treba pomerati, jer se u suprotnom „ulazi u totalni haos“. Ukoliko bi došlo do pomeranja opštinskog takmičenja iz fizike za sedam dana, ono bi se poklopilo sa opštinskim takmičenjem iz matematike za osnovce, koje je kalendarom planirano za 2. februar.

U Društvu za strane jezike kažu da ranije planirani termini takmičenja zasad ostaju, ali da čekaju mišljenje Ministarstva prosvete u čijoj je nadležnosti kalendar takmičenja. U tom društvu ističu da su učinili sve što je u njihovoj moći da se izbegne preklapanje sa opštinskim takmičenjem iz fizike, i da je zbog toga početak takmičenja iz engleskog pomeren na 11 sati. Navode da su o pomeranju takmičenja obavestili Ministarstvo i da nije moguće da takmičenje počne kasnije. Očekuju da bi i Društvo fizičara trebalo da pomeri vreme početka, kako bi đacima koji žele da izađu i na fiziku i engleski to bilo omogućeno. Dodaju i da su nastavnike engleskog obavestili da omoguće đacima koji zakasne desetak minuta na početak takmičenja da rešavaju test u posebnoj prostoriji.

Ipak, ako fizika počne, kako je planirano, u 10 sati ni teoretski neće biti moguće da se za tako kratko vreme reše zadaci i stigne u drugu školu koja je domaćin takmičenja iz engleskog. Juče nismo uspeli da saznamo da li Društvo fizičara planira da menja vreme početka opštinskog takmičenja.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama