Da li maca ide uz ili niz stepenice?

12 aprila, 2015

 
thumb460_69551_1macka
 
Na prvi pogled deluje kao da se mačka spušta niz stepenice, ali ako se malo bolje zagledate slika kao da se okreće pred očima i maca odjednom izgleda kao da se penje – iako se ništa zapravo nije promenilo.
I dok jedni tvrde da se mačka zapravo spušta niz stepenice, jer na to ukazuju ivice stepenika i svjetlost koja se nalazi iza mačke (dakle na “vrhu“ stepenica), drugi tvrde da je ta svetlost zapravo tepih, te da se maca penje ka vama.
Slika je prvi put objavljena na sajtu 9gag gde je skupila preko 3.600 komentara. U žučnu raspravu su se uključili fizičari, koji su pokušali merenjem uglova da ustanove šta se zapravo dešava na slici, kao i biolozi koji tvrde da mačke uvek dižu rep kada se spuštaju niz stepenice jer tako održavaju ravnotežu.
Međutim, iako rasprava traje već danima, još uvek nisu došli do zaključka. Šta vi mislite – da li maca ide uz ili niz stepenice?
Izvor: 24sata.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Da li maca ide uz ili niz stepenice?"

  1. Salegrk kaže:

    Macka ide niz stepeniste, jer se vidi gaziste stepenista po ispustu koje strci par milimetra od uspravnog dela stepenista, takodje i stranice iznad gazista su oblozene plocicama radi manjeg prljanja od cipela.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama