Да ли маца иде уз или низ степенице?

12 априла, 2015

 
thumb460_69551_1macka
 
На први поглед делује као да се мачка спушта низ степенице, али ако се мало боље загледате слика као да се окреће пред очима и маца одједном изгледа као да се пење – иако се ништа заправо није променило.
И док једни тврде да се мачка заправо спушта низ степенице, јер на то указују ивице степеника и свјетлост која се налази иза мачке (дакле на “врху“ степеница), други тврде да је та светлост заправо тепих, те да се маца пење ка вама.
Слика је први пут објављена на сајту 9gag где је скупила преко 3.600 коментара. У жучну расправу су се укључили физичари, који су покушали мерењем углова да установе шта се заправо дешава на слици, као и биолози који тврде да мачке увек дижу реп када се спуштају низ степенице јер тако одржавају равнотежу.
Међутим, иако расправа траје већ данима, још увек нису дошли до закључка. Шта ви мислите – да ли маца иде уз или низ степенице?
Извор: 24sata.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Да ли маца иде уз или низ степенице?"

  1. Salegrk каже:

    Macka ide niz stepeniste, jer se vidi gaziste stepenista po ispustu koje strci par milimetra od uspravnog dela stepenista, takodje i stranice iznad gazista su oblozene plocicama radi manjeg prljanja od cipela.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама