Да се испуне захтеви просветних радника, недостаје 155 милиона динара

септембар 19, 2018

У делу основних и средњих школа у Србији часови ће сутра трајати по 30 минута, јер синдикати образовања трећи пут од почетка ове школске године организују протест, незадовољни предлогом платних група и разреда.
Ни данашњи преговори, којима је присуствовао министар просвете Младен Шарчевић и представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, нису довели до помака, а једино је предложено да наредном састанку присуствују премијерка Ана Брнабић и представници Министарства финансија.

Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника, каже за Данас да синдикати не одустају од захтева за сви запослени са седмим степеном стручности буду у 9-1 платној групи, а не само наставници који раде у отежаним условима, који имају звање и разредно старешинство, што предлаже држава.
– Ако се упореди предлог државе са оним што ми тражимо, потребно је 155 милиона динара. Сматрамо да овде није у питању новац – коментарише Јанковић.
Како је Данас писао, сва четири репрезентативна синдиката донела су одлуке о ступању у законски штрајк од понедељак, 24. септембра, како би извршили притисак на ресорна министарства. Према плану МДУЛС-а, уредба о платним групама и разредима треба да буде усвојена до краја септембра.
Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама