Da se ispune zahtevi prosvetnih radnika, nedostaje 155 miliona dinara

19 septembra, 2018

U delu osnovnih i srednjih škola u Srbiji časovi će sutra trajati po 30 minuta, jer sindikati obrazovanja treći put od početka ove školske godine organizuju protest, nezadovoljni predlogom platnih grupa i razreda.
Ni današnji pregovori, kojima je prisustvovao ministar prosvete Mladen Šarčević i predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, nisu doveli do pomaka, a jedino je predloženo da narednom sastanku prisustvuju premijerka Ana Brnabić i predstavnici Ministarstva finansija.

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika, kaže za Danas da sindikati ne odustaju od zahteva za svi zaposleni sa sedmim stepenom stručnosti budu u 9-1 platnoj grupi, a ne samo nastavnici koji rade u otežanim uslovima, koji imaju zvanje i razredno starešinstvo, što predlaže država.
– Ako se uporedi predlog države sa onim što mi tražimo, potrebno je 155 miliona dinara. Smatramo da ovde nije u pitanju novac – komentariše Janković.
Kako je Danas pisao, sva četiri reprezentativna sindikata donela su odluke o stupanju u zakonski štrajk od ponedeljak, 24. septembra, kako bi izvršili pritisak na resorna ministarstva. Prema planu MDULS-a, uredba o platnim grupama i razredima treba da bude usvojena do kraja septembra.
Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama