Данас је Међународни дан девојчица

11 октобра, 2018

Свака девојчица има потенцијал да буде снажан ослонац своје заједнице

Од 2012. године, 11. октобар обележава се као Међународни дан девојчица. Овај дан има циљ и задатак да истакне и одговори на потребе с којима се суочавају девојчице и девојке, истовремено подстичући њихово оснаживање и испуњење људских права.
Данашња генерација девојчица припрема се за улазак у свет радне снаге. То окружење се мења разним иновацијама и аутоматизацијама. Образовани и квалификовани радници у великој су потражњи, али отприлике четвртина младих људи — већином жена — није запослена или чак није и у процесу образовања.
Милијарду младих људи на свету, међу којима је 600 милиона тинејџерки, у наредној деценији ће радити и привређивати. Међутим, отприлике исти број њих живи и ради у земљама које су у развоју, где су ниске плате и где су злоупотребе и експлоатације честе.
Зато, слоган овогодишњег Међународног дана девојчица „Са њом: Вешта снага“ означава почетак једногодишњег напора да се окупе партнери и заинтересоване стране како би се залагали, привукли пажњу и улагали у најхитније потребе и стварали могућности за девојчице да стекну неопходне вештине за запошљавање.
То значи унапређење постојећих могућности учења, али и постављање нових начина, како би се што боље припремиле за успешан прелазак у свет рада.
Извор: Бебац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама