Deca jedu zdravo samo pod jednim uslovom – Beko u borbi protiv dečje gojaznosti

jun 1, 2018

Navike u ishrani stiču se od najranijeg doba i direktno utiču na psiho-fizičko zdravlje i razvoj pojedinaca, a kako pokazuju zvanični podaci, u Srbiji gotovo 20 posto dece ima višak kilograma, dok je osam posto gojazno. Gojaznost u ranom uzrastu često vodi u dalja hronična oboljenja kao što su poremećaji metabolizma šećera, masti i hormona, a značajno utiče i na kvalitet života.
Sprečavanje poremećaja ishrane kod dece je globalni cilj kompanije Beko koja je, nakon niza uspešnih aktivnosti na svetskom nivou pod okriljem svoje platforme „Jedi kao šampion“, uspostavila saradnju sa dečijim odeljenjem specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma „Čigotica“ na Zlatiboru, specijalizovanom za borbu protiv dečije gojaznosti i uručila joj je robnu donaciju. Donacija se sastoji od kuhinjskih aparata i uređaja koji će se koristiti za pripremu zdrave hrane deci uključenoj u program centra „Čigotica“ i na taj način će doprineti uspostavljanju zdravih nutritivnih navika kod mlade populacije.

Beko je uručio robnu donaciju centru „Čigotica“ na prvoj stanici svoje regionalne turneje „Jedi kao šampion“ koja će se tokom maja i juna dešavati u zemljama regiona. U okviru ovog događaja, Beko organizuje kulinarske radionice sa poznatim kuvarima – u Beogradu je to bio Nenad Veljković, a po receptima iz kuvara „Jedi kao šampion“ koji sadrži recepte po kojima se hrane fudbaleri FK Barselona, kao dobru priliku za roditelje i decu da u svoje jelovnike uvrste zdrave, brze i ukusne obroke. Pored kulinarskih radionica, organizuju se i nagradna takmičenja u pripremi smutija za publiku i fudbalska takmičenja za decu. Osim tih zabavnih sadržaja, posetioci imaju prilike da pogledaju i isprobaju novu liniju ugradne i samostojeće Beko tehnike.

Deca jedu zdravo samo pod jednim uslovom – da zdravo jedu njihovi heroji

Šerafedin Bala, komercijalni direktor Beko Balkans, istakao je: „Deca jedu što i njihovi heroji – mame i tate, dragi vaspitači i učitelj ili omiljeni fudbaleri. U okolnostima kada je dečija gojaznost ozbiljan problem širom sveta, na svima nama je odgovornost da uspostavljanjem zdravih prehrambenih navika u svojim porodicama stvorimo čvrstu osnovu za decu da se hrane zdravo i odrastaju zdravi, a uz veliku ponudu uređaja sa pametnim i korisnim tehnologijama koje olakšavaju pripremu zdrave hrane, Beko ponosno podržava porodice u celom svetu.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama