Деца једу здраво само под једним условом – Беко у борби против дечје гојазности

1 јуна, 2018

Навике у исхрани стичу се од најранијег доба и директно утичу на психо-физичко здравље и развој појединаца, а како показују званични подаци, у Србији готово 20 посто деце има вишак килограма, док је осам посто гојазно. Гојазност у раном узрасту често води у даља хронична обољења као што су поремећаји метаболизма шећера, масти и хормона, а значајно утиче и на квалитет живота.
Спречавање поремећаја исхране код деце је глобални циљ компаније Беко која је, након низа успешних активности на светском нивоу под окриљем своје платформе „Једи као шампион“, успоставила сарадњу са дечијим одељењем специјалне болнице за болести штитасте жлезде и болести метаболизма „Чиготица“ на Златибору, специјализованом за борбу против дечије гојазности и уручила јој је робну донацију. Донација се састоји од кухињских апарата и уређаја који ће се користити за припрему здраве хране деци укљученој у програм центра „Чиготица“ и на тај начин ће допринети успостављању здравих нутритивних навика код младе популације.

Беко је уручио робну донацију центру „Чиготица“ на првој станици своје регионалне турнеје „Једи као шампион“ која ће се током маја и јуна дешавати у земљама региона. У оквиру овог догађаја, Беко организује кулинарске радионице са познатим куварима – у Београду је то био Ненад Вељковић, а по рецептима из кувара „Једи као шампион“ који садржи рецепте по којима се хране фудбалери ФК Барселона, као добру прилику за родитеље и децу да у своје јеловнике уврсте здраве, брзе и укусне оброке. Поред кулинарских радионица, организују се и наградна такмичења у припреми смутија за публику и фудбалска такмичења за децу. Осим тих забавних садржаја, посетиоци имају прилике да погледају и испробају нову линију уградне и самостојеће Беко технике.

Деца једу здраво само под једним условом – да здраво једу њихови хероји

Шерафедин Бала, комерцијални директор Беко Балканс, истакао је: „Деца једу што и њихови хероји – маме и тате, драги васпитачи и учитељ или омиљени фудбалери. У околностима када је дечија гојазност озбиљан проблем широм света, на свима нама је одговорност да успостављањем здравих прехрамбених навика у својим породицама створимо чврсту основу за децу да се хране здраво и одрастају здрави, а уз велику понуду уређаја са паметним и корисним технологијама које олакшавају припрему здраве хране, Беко поносно подржава породице у целом свету.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама