Дете не жели да уради домаћи, одбија да распреми собу или нема другаре? Ево шта треба да радите

Од дана када постанете родитељ, безброј пута ћете чути оно чувено: „ма само слушај свој инстинкт и нећеш погрешити”. Да ли је заиста тако? Да ли је родитељски инстинкт заиста непогрешив? Да јесте, на свету не би постојало ниједно дете које пати због недостатка пажње, мањка родитељске нежности или које има било какве психолошке проблеме због погрешног приступа васпитању. Као и све на овом свету, тако и инстинкт може да погреши. Управо због тога је веома важна – едукација. Као што своје дете учите о животу, друштвеним правилима, лепом понашању, манирима, тако је потребно да се и сами као родитељ усавршавате.

У данашње време, када због обавеза једва можемо да одвојимо пола сата дневно за игру и разговор са дететом, није лако одвојити време за читање књига о васпитању. Замислите, онда, да постоји књига о родитељству која одговара на сва она најчешћа родитељска питања дилеме, на оне ситуације у којима вам се чини да нисте дорасли томе да будете родитељ, али на један једноставан и сликовит начин?

Идеју за такву књигу су добиле An-Kler Klajndinst, клинички психолог и мама четворо деце која је обучена и за терапију игром и Linda Koraca, илустраторка и двострука мама. Оне су решиле да уједине своје академско, теоријско, али пре свега практично знање и таленат и кроз занимљиве и пријемчиве илустрације у књизи дочарају све оне моменте родитељства који нама задају највише главобоља. А онда и да понуде решења. Тако је настао Илустровани кључ за дечје кризе.

Књига је подељена на неколико сегмената и пратећи све те ситуације у којима ће се готово сваки родитељ наћи, нуди конкретна решења и јасне путоказе који ће вам помоћи да позитивну дисциплину примените тако да она да резултат. Дете не жели да се обуче? Или не жели да поспреми своју собу? Неће да спава? Не уме да влада собом у продавници? Упада у разговор? Ово су само неке од ситуација за које водич нуди конкретне узроке и решења.

Уз дозволу издавача, ми вам представљамо три такве ситуације преузете из књиге, а у најмање једној ћете се, без сумње, пронаћи.

Дете неће да среди своју собу? Ево шта треба да урадите:


Дете неће да уради домаћи? Ево шта треба да радите:

Дете не воли да губи? Ево шта треба да радите:

Ову праву малу библију за родитеље можете пронаћи у књижари Креативни центар у Македонској 30 (ТЦ Еуроцентар) или је можете поручити онлајн на следећој адреси: https://kcknjizara.rs/?b=D181