Девојчице прерано постају девојке

јануар 21, 2017

 
Меги Хамилтон, ауторка књиге “Шта се догађа нашим девојчицама” каже да је „прескакање детињства” постало општи тренд и забринуто се обраћа родитељима, како би им скренула пажњу да ништа од тога није добро

Девојчице сада постају девојке у 10. години, јер већ тада почињу да се депилирају, лакирају нокте, “краду” мами кармин. Још у предшколском узрасту пате за фирмираном гардеробом, у четвртом разреду држе дијете, у 13. години размењују поруке сексуалног садржаја, а у 15. су у “озбиљним” везама.
Меги Хамилтон, ауторка књиге “Шта се догађа нашим девојчицама” каже да је ово постао општи тренд и забринуто се обраћа родитељима, како би им скренула пажњу да ништа од тога није добро.
– Оне прескачу детињство, што их ускраћује за један природан процес сазревања – каже Хамилтонова. – Мајке су почеле да шаљу девојчице на бразилску депилацију, чим добију прву менструацију. Шта је следеће?
Њен закључак је да девојчицама у зрелијим годинама више ништа неће бити занимљиво, јер су у доба када је требало да се играју са лутком, испробале све што је некада било резервисано за одрасле. А, притом су остале дубоко незреле.
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама