Докле ће се веровати деци, а не васпитачицама

30 септембра, 2017

Вапитачица: Нисам их терала да наги чисте тоалет!
Скандал у которварошком вртићу “Лариса Шугић” у Републици Српској чека епилог. Славица Лујић: Рекла сам им да се пресвуку, јер су мокрили један по другом
ВРТИЋ “Лариса Шугић” из Kотор Вароша покренуо је дисциплински поступак против васпитачице Славице Лујић, након што су медији објавили да је натерала два петогодишњака да наги чисте тоалет!
Позивајући се на изјаву Драгана Ђекановића, оца једног од дечака, неки медији су навели да су малишани голи чистили тоалет као казну за то што су мокрили поред ве-це шоље.
– Син ми је рекао да их је васпитачица натерала да голи чисте оно што су упрљали. Нису им опрали руке, нити обукли чисту одећу, што је понижавање деце – рекао је Ђекановић.
У разговору за “Новости” Славица Лујић тврди да је то потпуна измишљотина и да такву казну никада није изрекла.
– Позивам све стручњаке из ове бранше да дођу код нас у вртић, да то истраже и открију истину. Радило се о томе да су дечаци пишкили један по другоме и нормално је да сам им рекла да скину мокри веш, да се пресвуку и очисте. Дакле, свакодневна ситуација коју је неко извукао из контекста и презентовао на негативан начин – каже Лујићева.
Она тврди да никада децу не би терала да чисте тоалет и да се тиме баве чистачице из установе.
– Тог оца уопште не познајем, а с мајком дечака сам се договорила да ћемо о томе разговарати индивидуално – каже Лујићева.
Милан Тепић, в. д. директора вртића, каже да је цела прича тенденденциозно представљена, али је ипак покренуо дисциплински поступак, како би се утврдило да ли постоји одговорност васпитачице.
– У два наврата сам разговарао са родитељима и васпитачима групе. Родитељима сам предложио да, ако не могу међусобно да реше проблем, покренемо дисциплински поступак против васпитача и они су рекли да нема потребе за тим. И поред њиховог противљења, васпитачицу сам послао на годишњи одмор и покренуо поступак, јер нам је свима стало до истине – рекао је Тепић.
Он каже да је васпитачица демантовала изрицање тако скандалозне казне. Појаснио је и да није тачно да је оцу једног од дечака рекао да је то била “нормална васпитна мера”.
– То је потврдио и отац детета рекавши да су његове речи погрешно пренете. Због свега, почињем да верујем да цела прича има политичку позадину и сматрам да је “прљав” начин да се преко деце остварују политички поени – истакао је Тепић.
Драган Ђекановић, отац једног од дечака, јуче није одговарао на позиве из “Новости”.
 
ИНСПЕKЦИЈСKА KОНТРОЛА
У Министарству просвете и културе РС кажу да су обавештени о целом случају.
– Затражићемо потпуну информацију од руководства вртића, кад се изврши инспекцијска контрола како би се утврдило шта се тачно догодило. После тога ћемо адекватно реаговати – рекла је Бранка Рогач, портпарол министарства.
Извор: novosti.rs/vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Докле ће се веровати деци, а не васпитачицама"

  1. Jasmina каже:

    Stvarno nema smisla, svi pljuju po nama, nek cuva u decu kuci a oni za male pare dobijaju i vise nego sto treba. Puste decu u vrticu od ujutru do uvece

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама