Doktor Komarovski: Reći ću vam zašto vas vaše dete ne poštuje!

6 novembra, 2021

Poznati ukrajinski pedijatar, doktor Komarovski, jednim kratkim odgovorom na pitanje koje su mu roditelji jednog dečaka postavili, otkrio je ko su ti roditelji koje deca poštuju.

Pitanje koje su mu mladi roditelji postavili glasilo je: “Naš stariji sin, koji ima 7 godina, često se prema nama ponaša bezobrazno, bez imalo poštovanja, svom ocu često odgovara i gleda ga s visine. Molim vas, recite nam šta da radimo, kako da ga promenimo?”

Doktor Komarovski kratko je odgovorio:

“Ako želite da vaš sin malo više poštuje svog oca, to nećete dobiti u teoriji. Možete vi svom sinu pričati šta hoćete, ali dok on sam ne bude doživeo situacije u kojima njegov otac zna više nego on sam, u kojima njegov otac može uraditi više i bolje, u kojima će pokazati svoju inteligenciju, svoju muškost, u kojima će svoje dete zaista naučiti nečemu, tek će tada dete naučiti da ceni svog oca.

A dete to nikada neće naučiti ako otac ne bude pored njega.

Moderni očevi puno rade i imaju jako malo vremena za svoju decu, jer zarađuju, no dete još uvek ne može da shvati taj koncept, jer realno, još uvek ne zna ništa o pravom životu. Ništa što ga je otac naučio. Poštovanje se ne uči rečima i zarađuje delima.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama