Доктор Kомаровски: "Рећи ћу вам зашто вас ваше дете не поштује!"

2 августа, 2017

Данашња деца дефинитивно не знају да покажу исту количину поштовања према својим родитељима, барем не онакву, какву су наше генерације морале показивати својима, а о минулим генерација да и не говоримо. То је уједно и један од јако важних показатеља куда сви ми као друштво идемо. Срљамо у свет отуђења, а о деци, наводно, бринемо више него икада.

Но, да то дефинитивно није тако, доказао је познати украјински педијатар, доктор Kомаровски, једним кратким одговором којим је одговорио родитељима на питање: “Наш старији син, који има 7 година, често се према нама зна понашати безобразно, без имало поштовања, свом оцу често одговара и понаша се према њему с висине. Молим вас, реците нам што да радимо, како да га променимо?”

Доктор  Kомаровски кратко је одговорио:

“Ако желите да ваш син мало више поштује свог оца, то нећете добити у теорији. Можете ви свом сину причати шта хоћете, али док ваш син не буде доживио ситуације у којима његов отац зна више него он сам, у којима његов отац може урадити  више и  боље, у којима ће показати своју интелигенцију, своју мушкост, у којима ће своје дете заиста научити нечему, тек ће тада дете научити да цени свог оца.

А дете то никада неће научити ако отац не буде поред њега.

Модерни очеви пуно раде и имају јако мало времена за своју децу, јер зарађују, но дете још увек не може да схвати тај концепт, јер реално, још увек не зна ништа о правом животу. Ништа што га је отац научио. Никако поштовање које је отац усадио у своје дете.

Поштовање се не учи речима, оно се зарађује делима”.

Извор:  index.hr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама