Доктор Kомаровски: Рећи ћу вам зашто вас ваше дете не поштује!

6 новембра, 2021

Познати украјински педијатар, доктор Kомаровски, једним кратким одговором на питање које су му родитељи једног дечака поставили, открио је ко су ти родитељи које деца поштују.

Питање које су му млади родитељи поставили гласило је: “Наш старији син, који има 7 година, често се према нама понаша безобразно, без имало поштовања, свом оцу често одговара и гледа га с висине. Молим вас, реците нам шта да радимо, како да га променимо?”

Доктор Kомаровски кратко је одговорио:

“Ако желите да ваш син мало више поштује свог оца, то нећете добити у теорији. Можете ви свом сину причати шта хоћете, али док он сам не буде доживео ситуације у којима његов отац зна више него он сам, у којима његов отац може урадити више и боље, у којима ће показати своју интелигенцију, своју мушкост, у којима ће своје дете заиста научити нечему, тек ће тада дете научити да цени свог оца.

А дете то никада неће научити ако отац не буде поред њега.

Модерни очеви пуно раде и имају јако мало времена за своју децу, јер зарађују, но дете још увек не може да схвати тај концепт, јер реално, још увек не зна ништа о правом животу. Ништа што га је отац научио. Поштовање се не учи речима и зарађује делима.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама