10 начина да деци приредите незаборавну новогодишњу ноћ

17 децембра, 2016

Кад постанете родитељи, прославе нове године уз шампањац, живу свирку и лудовање до ситних сати, остају само лепа успомена. Чини вам се као да је то било у неком другом животу. На неки начин заправо и јесте.

Ипак, Новој години се уз децу радујете на један други, интимнији, посебан и засигурно много лепши начин. Радујете се свему што долази, правите планове који сада укључују и неког ко вам је, замислите, важнији од вас самих. Дочекивање празника уз децу може бити заиста чаробно. Јер, начин на који се они радују првом снегу, украсима, Деда Мразу носи са собом магију коју лако заборављамо кад одрастемо. Деца су ту да нас подсете, а ево шта ми можемо да учинимо да њихову новогодишњу ноћ учинимо незаборавном…

1. Дотерајте се. Да, бићете сами код куће и нико вас неће видети. Али зар је то битно? Ово вече и јесте само за вас и ваше успомене. Обуците се као да сте пошли на најсвечанији дочек, чак и ако ће он трајати само сат времена. Нека тај сат буде вредан памћења.

2. Шљокице. Бебе и мала деца их обожавају, а будимо искрени – и одрасли. Мало ће можда да направе хаос, али, кога брига, па једном годишње је Нова година!

3. Обезбедите нешто што први буку – бубњеве, пиштаљке… Деца ће уживати, а комшије ће, ваљда разумети.

4. Шешире за журку. Јер журка није права без њих.

5. „Шампањац”. Мала деца дефинитивно неће дочекати поноћ. Али то није препрека да ви организујете одбројавање и попијете нешто да прославите. Сок од јабуке, рецимо.

6. Новогодишња вечера. Колачићи у облику Деда Мраза нису обавезни, мада ће за децу бити посебан ужитак. Довољно је да се мало потрудите и заједно с децом направите свечанију вечеру него иначе.

7. Обавезно фотографисање. Мала деца се ових дочека неће сећати, па је на вама да их отргнете од заборава. Фотографисање често није омиљена дечја активност, али ако обезбедите маске, неће одолети.

8. Долазак Деда Мраза. Ово је неизоставно. Још боље ако деца легну, па их онда подигнете (пре него што задремају), да зајено видите Деда Мраза (тату, ујку, комшију), како уз светлост свећица на јелци слаже поклоне…

9. Не забправите да заједно припремите колаче за Деда Мраза. И да их поједете кад деца не гледају.

10. Уживајте у чаролији и покажите љубав. За децу нема бољег поклона од искрене љубави и маме и тате који се воле и поштују. Ако желите да им нешто поклоните, поклоните им то, сваког дана, па и тог 31. децембра…

А. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама