Др Кон о томе зашто млађи основци остају у клупама

26 новембра, 2020

Епидемиолог др Предраг Кон рекао је данас да су школе су и даље места где се контролише преношење вируса, али је због опште епидемиолошке ситуације у земљи и оправдан прелазак на онлајн наставу за ученике од петог до осмог разреда и за средње школе.

Како преноси Танјуг, др Кон рекао је да је у београдским школама током прошле недеље регистровано је 406 ученика и наставника заражених коронавирусом. Додао је да је у претходној недељи било 10 кластера, а да су све групе послате на онлајн наставу.

“Када говоримо о нижим разредима, мање је обољевања. Испитивања у свету су показала да се код деце узраста до десет година ретко преноси вирус, а да је код старије деце чешће преношење вируса”, рекао је он, а преноси Танјуг.

Али то није једини разлог због ког су млађи основци ипак остали у клупама, већ је ту и социјализација која је од посебне важности у том узрасту, објашњава др Кон и подсећа да је то још мишљење Кризног штаба, а да Влада може да је модификује.

Извор: Танјуг / Зелена учионица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Др Кон о томе зашто млађи основци остају у клупама

 1. Aleksa каже:

  “Када говоримо о нижим разредима, мање је обољевања.”
  Prvo, kaže se mlađim, a drugo, to nije tačna infomacija. To je muljanja, izmišljanje i zamazivanje. U školama je mnogo gora situacija u mlađim razredima jer su stariji osnovci radili po kombinovanom modelu.
  Treće, mnogo više je zaraženih nastavnika koji rade u mlađim razredima jer provode dvostruko više vremena u učionici od nastavnika koji rade u starijim razredima.

  Doktor Kon nas je obavestio da se kod dece uzrasta do 10 godina retko prenosi virus. A da li se virus prenosi među starijom populacijom? Na primer, među nastavnicima koji predaju učenicima do 10 godina.

 2. Aleksa каже:

  I da. Šta je nas briga šta su pokazala ispitivanja u svetu? Ima li to veze sa našom populacijom?
  I na kraju, nismo dobili odgovor zašto mlađi osnovci ostaju u klupama.
  Jer, razlog socijalizacija ne pije vodu.
  Kako se samo usudjujete da spominjete socijalizaciju a neprestano govorite o socijalnoj distanci?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама