Dr Tiodorović: Predložiću da se fizičko vrati u školske sale

18 septembra, 2020

Oštra polemika koja se u javnosti vodi zbog nelogične odluke Kriznog štaba da zabrani održavanje časova fizičkog u fiskulturnim salama, dok se u tim istim salama, sa istom decom, popodne održavaju treninzi pod vođstvom sportskih klubova, stigla je i do članova Kriznog štaba.

Na tu temu je epidemiolog Branislav Tiodorović govorio u jutarnjem programu “Probudi se” Na TV Nova S. On je izjavio da će na prvoj sledećoj sednici predložiti da se u školama koje imaju svoju fiskulturnu salu dozvoli nastava fizičkog vaspitanja.

“Postojao je na početku jedan oprez pod pritiskom javnosti, delom prosvetnih radnika i roditelja. Lično se zalažem i predložiću na sledećoj sednici da sale sad budu otvorene za decu u školama”, rekao je Tiodorović.

Dr Tiodorović je pohvalio i ponašanje roditelja čije je dete vraćeno iz doma zdravlja na Novom Beogradu sa simptomima korone, bez testa, uz potvrdu da može na nastavu. Roditelji su samoinicijativno uradili test, koji je bio pozitivan.

“U ovoj situaciju su roditelji bili vrlo odgovorni. Lekari moraju da posvete više pažnje svim znacima oboljenja. Dete koje ima temperaturu i bol u grlu, kašlje i kija mora da se testira. Verujem da to naši pedijatri znaju, ali dešava se da pogreše, kao i u svakom poslu,” istakao je.

Dr Tiodorović negirao je i tvrdnje da je odluka Kriznog štaba da se deca vrate u škole imala za cilj tiho prokužavanje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Dr Tiodorović: Predložiću da se fizičko vrati u školske sale

  1. Silvana Damnjanovic kaže:

    Haha, da samo vidite uciteljicu Vesnu u jednoj skoli u Paracinu, haljinice koje size vetar, plisane crvene mini haljine otprilike izgleda kao porno zvezda a ne Uciteljica, sramota i nikom nista!!!!

  2. Aleksa kaže:

    Nije problem izvođenje nastave fizičkog vaspitanja: Problem je mesto gde se učenici skidaju. One su male i nemoguće je ispoštovati socijalnu distancu. To je jedno, a drugo posle upotrebe, nemoguće je izvršiti dezinfekciju svlačionice jer su odmori između časova kratki. Sledeća grupa bi morala da čeka, a čas koji je skraćen bio bi još kraći.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama