Драги родитељи, од ваше едукације зависи безбедност деце на интернету

26 новембра, 2018

Узраст деце је праћен различитим интересовањима, међутим, устаљена је пракса да она врло рано почињу да се интересују за садржај на интернету и све што он пружа. Са тим у вези, улога родитеља кључна је у виртуелном одрастању детета, али врло мало њих зна да је едукација на ову тему од пресудног значаја.

Наиме, укључивање деце на Интернет може се поистоветити са њиховим укључивањем у саобраћај и спољни живот уопште. Вребају их исте опасности као и на улици.
Дакле, чак и ако нисте возач, учесник сте саобраћаја као пешак, и као родитељ имате обавезу да познајете прописе и обавестите своју децу како да се понашају у овим ситуацијама да би сачували своју безбедност и безбедност других људи.
Исто тако, чак и ако нисте активан корисник Интернета и компјутерске технологије, као родитељ морате познавати основна правила коришћења интернета и мере контроле безбедности деце у вирутелном свету.
Истина је да би за родитеље којима је потребно да се упознају са овом врстом стварности најједноставније било да све релевантне информације пронађу на једном месту. Из тог разлога, компанија Vip mobile лансирала је платформу Безбедни клинци, која ће родитељима понудити релевантан, едукативан и занимљив садржај о понашању и интересовањима деце на интернету, онлајн сесије са психологом и информације о корисним алатима и уређајима, а све са циљем дигиталног описмењавања које води ка заштити деце на интернету.
Разумевањем света у коме наша деца проводе време и њихових интересовања која их окупирају у највећој мери, спречавамо уплитање у неквалитетан или ризичан садржај или, пак, неодговарајуће друштво. Насупрот томе, обезбеђујемо најмлађима да и на интернету заиста остану Безбедни клинци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама