Dragi roditelji, od vaše edukacije zavisi bezbednost dece na internetu

26 novembra, 2018

Uzrast dece je praćen različitim interesovanjima, međutim, ustaljena je praksa da ona vrlo rano počinju da se interesuju za sadržaj na internetu i sve što on pruža. Sa tim u vezi, uloga roditelja ključna je u virtuelnom odrastanju deteta, ali vrlo malo njih zna da je edukacija na ovu temu od presudnog značaja.

Naime, uključivanje dece na Internet može se poistovetiti sa njihovim uključivanjem u saobraćaj i spoljni život uopšte. Vrebaju ih iste opasnosti kao i na ulici.
Dakle, čak i ako niste vozač, učesnik ste saobraćaja kao pešak, i kao roditelj imate obavezu da poznajete propise i obavestite svoju decu kako da se ponašaju u ovim situacijama da bi sačuvali svoju bezbednost i bezbednost drugih ljudi.
Isto tako, čak i ako niste aktivan korisnik Interneta i kompjuterske tehnologije, kao roditelj morate poznavati osnovna pravila korišćenja interneta i mere kontrole bezbednosti dece u virutelnom svetu.
Istina je da bi za roditelje kojima je potrebno da se upoznaju sa ovom vrstom stvarnosti najjednostavnije bilo da sve relevantne informacije pronađu na jednom mestu. Iz tog razloga, kompanija Vip mobile lansirala je platformu Bezbedni klinci, koja će roditeljima ponuditi relevantan, edukativan i zanimljiv sadržaj o ponašanju i interesovanjima dece na internetu, onlajn sesije sa psihologom i informacije o korisnim alatima i uređajima, a sve sa ciljem digitalnog opismenjavanja koje vodi ka zaštiti dece na internetu.
Razumevanjem sveta u kome naša deca provode vreme i njihovih interesovanja koja ih okupiraju u najvećoj meri, sprečavamo uplitanje u nekvalitetan ili rizičan sadržaj ili, pak, neodgovarajuće društvo. Nasuprot tome, obezbeđujemo najmlađima da i na internetu zaista ostanu Bezbedni klinci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama