Едукативна играчка која развија памћење и језичке способности

Играчке су веома важан део одрастања сваког детета. За нас одрасле, права је мистерија тај посебан однос који деца имају према њима. Можете с пуно љубави ући у продавницу и потрошити пола плате на неку играчку којом желите да обрадујете дете, а да она врло брзо заврши у неком ћошку док се он игра старим добрим коцкицама или једноставно – боји.
farmaЗато је важно да покушате да пре избора играчке за дете:

  • добро размислите о томе шта се свиђа баш самом детету, а не вама. Родитељи, тетке и стрине ово често бркају, па купују оно што су и сами желели да имају кад су били деца.
  • или, једноставно, питајте дете шта жели.
  • не купујете играчку само зато што је имају сва друга деца
  • не купујте сувише кабасте ствари које ће после заузети пола собе
  • најважније – не купујте глупости, већ новац потрошите на нешто едукативно, играчку уз коју ће дете нешто и да научи.

У потрази за нечим таквим што бисмо (поред књига које су увек добар избор) препоручили за садржај новогодишњег пакетића, наишли смо на играчку која испуњава већину захтева. То је Chicco Фарма која говори. Није класична играчка већ двојезична „справа за учење” бројева, животиња, боја и речи – на српском и енглеском. Ово је чини одличним поклоном за децу већ од шест месеци па чак и до пет или шест година. Није превелика и дефинитивно није део трендова у виду разних јунака који нам сад излазе из фрижидера.
Chicco Фарма која говори нуди могућност играња на српском и енглеском језику, омогућава деци да развијају језичке способности, памћење и координацију покрета.
Дете слуша, препознаје и понавља гласове подстакнуто ритмом музике, учећи при томе више од 50 забавних речи, питања и израза, мелодија и гласова животиња. Играчка има 3 мода играња:
– Упознај животиње, боје и бројеве
– Слушај стих и пронађи животињу
– Пронађи животињу или број
У раном узрасту деца имају способност да усвајају великом брзином невероватан број речи, а да тога нису ни свесни. Они уче језик кроз игру и самим тим га усвајају на потпуно другачији начин у односу на одрасле. Њихово учење је спонтано, ненаметнуто и самим тим и много продуктивније. А Фарма која говори је одлична подршка учењу или, за мању децу, играчка која ће их увести у свет енглеског језика на забаван начин.
А. Ц.