Edukativna igračka koja razvija pamćenje i jezičke sposobnosti

Igračke su veoma važan deo odrastanja svakog deteta. Za nas odrasle, prava je misterija taj poseban odnos koji deca imaju prema njima. Možete s puno ljubavi ući u prodavnicu i potrošiti pola plate na neku igračku kojom želite da obradujete dete, a da ona vrlo brzo završi u nekom ćošku dok se on igra starim dobrim kockicama ili jednostavno – boji.
farmaZato je važno da pokušate da pre izbora igračke za dete:

  • dobro razmislite o tome šta se sviđa baš samom detetu, a ne vama. Roditelji, tetke i strine ovo često brkaju, pa kupuju ono što su i sami želeli da imaju kad su bili deca.
  • ili, jednostavno, pitajte dete šta želi.
  • ne kupujete igračku samo zato što je imaju sva druga deca
  • ne kupujte suviše kabaste stvari koje će posle zauzeti pola sobe
  • najvažnije – ne kupujte gluposti, već novac potrošite na nešto edukativno, igračku uz koju će dete nešto i da nauči.

U potrazi za nečim takvim što bismo (pored knjiga koje su uvek dobar izbor) preporučili za sadržaj novogodišnjeg paketića, naišli smo na igračku koja ispunjava većinu zahteva. To je Chicco Farma koja govori. Nije klasična igračka već dvojezična „sprava za učenje” brojeva, životinja, boja i reči – na srpskom i engleskom. Ovo je čini odličnim poklonom za decu već od šest meseci pa čak i do pet ili šest godina. Nije prevelika i definitivno nije deo trendova u vidu raznih junaka koji nam sad izlaze iz frižidera.
Chicco Farma koja govori nudi mogućnost igranja na srpskom i engleskom jeziku, omogućava deci da razvijaju jezičke sposobnosti, pamćenje i koordinaciju pokreta.
Dete sluša, prepoznaje i ponavlja glasove podstaknuto ritmom muzike, učeći pri tome više od 50 zabavnih reči, pitanja i izraza, melodija i glasova životinja. Igračka ima 3 moda igranja:
– Upoznaj životinje, boje i brojeve
– Slušaj stih i pronađi životinju
– Pronađi životinju ili broj
U ranom uzrastu deca imaju sposobnost da usvajaju velikom brzinom neverovatan broj reči, a da toga nisu ni svesni. Oni uče jezik kroz igru i samim tim ga usvajaju na potpuno drugačiji način u odnosu na odrasle. Njihovo učenje je spontano, nenametnuto i samim tim i mnogo produktivnije. A Farma koja govori je odlična podrška učenju ili, za manju decu, igračka koja će ih uvesti u svet engleskog jezika na zabavan način.
A. C.