ЕКСПЕРИМЕНТ којим ћете навести децу да редовно перу зубе

6 августа, 2017

Прање зуба. Време када су, одједном, све друге обавезе важније. Одједном иде да скупи играчке, одједном мора нешто да узме, склони, поспреми. Да једе, пије, пишки. Било шта. Само да не пере зубе.

Деца прање зуба избегавају зато што им је досадно и зато што им није заправо баш сасвим јасна сва та прича о каријесима. А и не занима их много. Зато, предлажемо да испробате овај трик.

Прво узмите једно јаје и скувајте га а потом га избелите. Процес избељивања иде отприлике овако: у размери 1:1 у шерпу сипајте воду и сирће (чашу воде и чашу сирћета, рецимо) и ставите на ватру. Важно је да јаје буде потпуно покривено течношћу. Кад вода прокува, јаја ставите под хладну воду и лагано обришите.

Пажљиво убаците јаје у празну чашу, а онда га полијте добро познатим црним газираним соком. Питајте дете шта мисли, шта ће се догодити са јајетом. Наредног дана извадите јаје из сока. Видећете да је потамнело. Питајте дете да објасни шта се догодило.

Дајте детету четкицу и пасту и охрабрите га да покуша да очисти јаје, пажљиво. Током процеса чишћења објасните му да је то што се десило јајету врло слично ономе што се дешава нашим зубима, ако их не перемо редовно.

П. С. Ако ово не упали, не остаје вам ништа друго него да наставите да их јурите по кући са четкицом у руци!

А. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама