FENOMENalne radionice za decu od 7 do 15 godina

30 avgusta, 2018

Naučni centar Fenomen ove jeseni prima novu generaciju polaznika koji će kroz niz radionica, zanimljivih predavanja i uzbudljivih naučnih eksperimenata istražiti deset novih fenomena sveta koji nas okružuje!

Od najudaljenijih kutaka misterioznog svemira do svega onoga što se dešava u jezgru jedne sasvim male ćelije, na talasima i putem impulsa, kroz zvuk i uz svetlost koja prkosi tami, Fenomen svoje radoznalce iz meseca u mesec vodi kroz naučnu avanturu podstičući ih na naučno razmišljanje i istraživački duh.
Fenomenove radionice podeljene su po malim grupama u odnosu na termin, uzrast (od 7 do 15 godina) i interesovanje polaznika, a prva radionica u okviru odabranog termina je besplatna, kako bi roditelji i deca zajedno mogli da se upoznaju sa programom i načinom rada.
Kako je za svaki mesec određen novi fenomen, tako će polaznici ovog septembra biti u prilici da se upuste u istraživanje svemira i svih njegovih tajni. Oktobar je mesec rezervisan za ćeliju, dok će se Fenomenova priča dalje razvijati u novembru kroz izučavanje evolucije. Decembar će biti mesec u kome će pažnja biti posvećena virusima, a u januaru će se baviti našim neverovatnim telom u celini. Februarska druženja proteći će u znaku privlačenja, mart je odvojen za poigravanje sa impulsima, april za talase, a maj za zvuk. Fenomenova druga sezona završiće se u junu, kada će na naučnom meniju biti svetlost i tama.

Tim Fenomena do sada je pokrenuo dve velike gradske manifestacije – Noć muzeja i Festival nauke, kao i brojna druga zanimljiva dešavanja i izložbe, a više od deset godina bave se edukacijom i organizovanjem radionica i seminara u oblasti promocije kulture i nauke.
Detaljne informacije o Fenomenovom programu, saradnicima i upisu dostupne su na zvaničnom sajtu www.fenomen.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama