ФЕНОМЕНалне радионице за децу од 7 до 15 година

Научни центар Феномен ове јесени прима нову генерацију полазника који ће кроз низ радионица, занимљивих предавања и узбудљивих научних експеримената истражити десет нових феномена света који нас окружује!

Од најудаљенијих кутака мистериозног свемира до свега онога што се дешава у језгру једне сасвим мале ћелије, на таласима и путем импулса, кроз звук и уз светлост која пркоси тами, Феномен своје радозналце из месеца у месец води кроз научну авантуру подстичући их на научно размишљање и истраживачки дух.
Феноменове радионице подељене су по малим групама у односу на термин, узраст (од 7 до 15 година) и интересовање полазника, а прва радионица у оквиру одабраног термина је бесплатна, како би родитељи и деца заједно могли да се упознају са програмом и начином рада.
Како је за сваки месец одређен нови феномен, тако ће полазници овог септембра бити у прилици да се упусте у истраживање свемира и свих његових тајни. Октобар је месец резервисан за ћелију, док ће се Феноменова прича даље развијати у новембру кроз изучавање еволуције. Децембар ће бити месец у коме ће пажња бити посвећена вирусима, а у јануару ће се бавити нашим невероватним телом у целини. Фебруарска дружења протећи ће у знаку привлачења, март је одвојен за поигравање са импулсима, април за таласе, а мај за звук. Феноменова друга сезона завршиће се у јуну, када ће на научном менију бити светлост и тама.

Тим Феномена до сада је покренуо две велике градске манифестације – Ноћ музеја и Фестивал науке, као и бројна друга занимљива дешавања и изложбе, а више од десет година баве се едукацијом и организовањем радионица и семинара у области промоције културе и науке.
Детаљне информације о Феноменовом програму, сарадницима и упису доступне су на званичном сајту www.fenomen.rs.