Фондација Ршум организује камп за децу – тродневно дружење са Ршумом и Урошем Петровићем, у предивном окружењу

У близини Београда, подно Космаја, од 23. до 25. септембра одржан је камп за децу под називом „Академија, идем и ја“, у склопу образовно-васпитног центра Љубивоје Ршумовић Сопот Хил. Организатор кампа била је управо Фондација Ршум.

Оно по чему је овај камп био тако посебан јесте тим који је током три дана продуженог викенда радио са децом, а који су чинили Љубивоје Ршумовић, Урош Петровић, Стефан Тићми и Гордана Брун. Омиљени савремени дечји писци на једном месту.

Деца су провела три незаборавна дана истражујући природу на Космају, решавајући загонетке и читајући поезију са Ршумом. Дружили су се, учили, стицали нове пријатеље и вратили се с драгоценим успоменама.

„Било је баш забавно, а најлепше је било решавање загонетки у природи.“ – рекла је Леона.

„Ја сам добила жуту лоптицу јер сам прва решила једну тешку загонетку!“ – похвалила нам се Нађа.

А добра вест?

Фондација Ршум ће, на истом месту, са истом екипом коју чине ови сјајни писци, од 11.11. до 13.11. одржати нови камп, а Ршум вас позива да се већ сад пријавите и то позивом на телефоне 069/3034846 и 063/567747 или слањем мејла на адресу akademija@fondacijarsum.rs.

О кампу смо разговарали и са Ршумом лично. Занимало нас је да ли ће деца поново имати прилику да дођу и с његовим колегама и њим лично проведу викенд у учењу, игри, дружењу.

„То су била три незаборавна дана које смо, са 40 младих људи моје колеге и ја провели у дивном окружењу, у образовном центру који носи моје име.“ – каже чика Ршум.

А на питање како су држали пажњу деци различитих узраста, он одговара:

„Па, то није било тешко. Ја сам то чинио својим фазонима и форама. Гордана Брун својим еколошким причама и саветима, а Урош Петровић својом тајанственом личношћу и причама о Марти Смарт која зна све одговоре. Стефан Тићми је са својом јунакињом Акико побудио дечју машту.“ – прича нам Љубивоје Ршумовић.

Урош Петровић о својим утисцима с кампа каже, укратко: „Па замислите само, колико је деце имало прилику да се са својим омиљеним писцем дружи у школи која носи његово име? Не много. А ово што смо урадили са њима у та три дана, превазилази сва искуства која смо до сад имали, то је сигурно.“