Gde je dvoje, tu je i troje? Ili ipak ne?

16 jula, 2016

Mnogi naši prijatelji, koji imaju dvoje dece i ispunjen život, ipak žele da u svojoj porodici imaju još jedno dete. Pošto moj muž i ja prolazimo kroz to, i imamo troje dece u rasponu od 4 godine, često nam postavljaju pitanja kako se snalazimo. Mi smo odlučili da pokažemo razliku između toga kako je imati dvoje, a kako troje dece, kroz zabavnu listu, prema našim referencama. Osećajte se slobodnim da ovo okačite o zid iznad svog kreveta u trenucima slabosti ?

Čišćenje

Roditelji dvoje dece često iskuse nesrećan osećaj da ne mogu da očiste nered istom brzinom kojom su njihova deca u stanju da ga naprave. Ovaj osećaj je tako uznemirujuć, i vodi tome da se osećate potpuno bespomoćno pred igračkama, knjigama, odećom koja je svuda oko vas. Sa još jednim detetom, nered i prljavština ce dostići još viši nivo, sa toliko objekata van vaše kontrole. Vaš uobičajen dan neće sada samo podrazumevati igračke, knjige i odeću, već igračke, knjige, odeću, iskorišćene maramice, flastere, sirovo meso po kući, zavoje za zavijanje, i 77 metara selotejpa…

Priče pred spavanje

Kada se spremate da detetu pročitate priču pred spavanje, dvoje će se uvek udobrno smestiti i nasloniti na svog roditelja, ali treće dete će uvek morati da se smesti negde drugde. Ovo dovodi do rasprava i tuča kao u filmu Poslednji borbeni šampion, ili među zaraćenim džokejima koji se bore za svoje mesto, ako je potrebno i kroz nasilje.

Novac

Imati troje dece će vas koštati u proseku 1.49752 puta više nego kada imate dvoje dece. Da li ovo što govorim ima ikakvog smisla? Ni najmanje. Jesu li ovi brojevi rezultat matematičke jednačine? Naravno da ne (ali moraćemo da prodamo svoj kalkulator da bismo platili cipele trećem detetu)

Roditeljski krevet

Da, znamo, nikada nije trebalo da dopustimo ovo, i trebalo je da uvek ostanemo pri tom pravilu, nema dece u krevetu, Mi smo popustili, i sada imamo iscrpljujuću noćnu situaciju, da čak ni naš krevet za dvoje neće moći da spreči juriš troje mališana, koji uleću u isti, šutiraju nas svojim nogama, guraju kolenima u istom ritmu, i to po svim našim organima.

Trostruke veze

Niko obično ne priča o ovome, ali je važno. kada imate dvoje dece, među njima postoji jedna veza. Samo jedna! jednostavno. Kada imate troje, postoje tri. (Prebrojte ih, sačekaćemo ? ) Tri zapetljana emotivna terena, tri moguća slučaja ljutnje, tri moguća rata iz obesti, tri dugeee svađe, nakom što je jedna osoba sela drugoj na neki projekat ili igračku.

porodi
Buka

Roditelji dvoje dece se mogu žaliti da ponekad imaju bučnu kuću. Roditelji troje dece ih uopšte više i ne čuju.

Parkinzi

Kada sa dvoje dece jedva izađete iz kola na prepunom parkingu, možete oboje uzeti za ruku i tako će biti sigurni. Kada imate troje morate se osloniti na jedno od drugo dvoje dece, dok neprestano ponavljate, drži ruku, uhvati sestru za ruku, rukaaa! Ovo praktično garantuje da se oslanjate na žustrog recimo petogodisnjaka, i da neki tinejdžer ne vozi u blizini, ili da ako već i vozi ne šalje poruke u tom trenutku i gleda ispred sebe ako bi se našao ispred vaše dece.

Kolica

Sa dvoje dece, i dalje ih nekako možete zgurati u jedna kolica kada odbijaju da šetaju, Sa troje dece, takva sreća se ne može dogoditi. Jednostavno, jedna kolica a troje dece, deluje kao nemoguća misija, a onda morate da se izborite sa svima istovremeno.

Škola

Samo se setite koliko vam ponekad deluje kao nemoguća misija kada deca dođu iz škole sa brdom domaćih zadataka i papirologije koju morate da popunite. Sa troje dece, kako god, ovi papiri će se samo množiti, čak i kada spavate, dok se ne budu osim na trpezarijskom stolu, nalazili i pored jastuka na kome spavate, pored tuša, i gde god svako vaše dete pokuša da vam ih da.

Nedelja darivanja nastavnika

Hmmm… pravite se da ovo niste čuli od nas, ali ČOVEČE! Mnogo…

Prljavština

Samo uradite matematičku računicu. Umnožava se, i svuda je.

Vozila arheologije

Naravno, i roditelji dvoje dece mogu naći grozne stvari ispod sedišta svojih automobila, ponekad čak i fosile dovedene do neprepoznavanja, ali će samo roditelji troje dece naći toliko grozne stvari, da će poželeti da pozovu policiju.

Zabavna putovanja

Od paketa karata, do hot dogova na bejzbol utakmici, zabava je uvek organizovana po principu parova. Ako ikada budete pokušali da rezervišete hotel, nećete moći da kažete istinu o veličini svoje porodice, neće vas pustiti da rezervišete jedan apartman za petoro.

Večera u restoranu

Kada čekate da se oslobodi sto u restoranu, a imate dvoje dece, možete biti opušteni, jer je velika mogućnost da se sto za četvoro oslobodi svakog momenta. Ali kada vas u redu za sto čeka petoro, imate uglavnom mogućnost da ostanete i kampujete ispred štanda hostese, ili da vam jedno dete sedi u krilu dok jedete

Bolesti

Svaki roditelj dvoje dece će kad tad zaraditi neku bolest od svojih mališana, stomačni virus, ili bilo koju drugu infekciju, pogotovo kada je imaju oboje u isto vreme. Ali kada imate troje, virusi se šire neverovatnom brzinom. I zbog troje dece, i zbog toga što samim tim oni viđaju više ljudi, i imaju više prijatelja. Ovi roditelji znau svaki put koja bolest je u pitanju, jer su je verovatno preležali po dvanaesti put sa svojom decom.

Spavanje

Šta? Šta je to?

Hitni slučajevi

Roditelji dvoje dece, mogu ići u hitnu pomoć kada se nešto dogodi mališanima. Roditeljima troje dece, je to toliko postalo navika, da će uskoro pitati osoblje da im daju barem besplatne sendviče pri svakom dolasku.

Pomoć partnera

Kada imate jedno dete, i vaš suprug ili partner ga izvede napolje, on je spasilac koji vam daje vremena da napravite pauzu od svega. Ako imate dvoje dece, i vaš partner izvede jedno, barem imate pola posla manje, i možete malo više da se opustite. Ako imate troje, a partner uzme samo jedno, idite za njim. On je taj koji se izvlači od svojih obaveza, i kaznite ga za to ?

Kontrola

Sa dvoje dece, tu su dva para očiju, koja znatiželjno gledaju u svet, i dvoje usta koja mrmljaju kada nauče svoje prve reči, i dva tanka glasića koja izgovaraju -volim te- nakon što ste pažljivo odgovarali na sva njihova pitanja, Sa troje, svega je tri. Da, To je manje više jedina razlika koju treba da znate. I znate šta?

Mi ne bismo ovo menjali ni za sta na svetu. U stvari, vikaćemo ovo i sa krova zgrade, samo da nađemo čist par pantalona u našoj kući.

Prevela: Ivona Jovanović

Izvor: mojpedijatar.co.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama