Водимо вас у продавницу паметних играчака у којој купује и Деда Мраз лично

9 децембра, 2021

Ближи се Нова година, а са њом и она велика дилема – шта купити детету за поклон? Не желите да новогодишњи пакетић буде пун слаткиша или да садржи играчку од пластике? Хоћете да се дете потпуно одушеви и да притом нешто научи?

Усред Београда налази се мало царство паметних играчака за сваки узраст – Kliqer shop.  Ако тражите играчку која ће заинтригирати дете, подстакнути га на учење и да радознало открива како то „ради“ свет око нас – обавезно обиђите ову продавницу на Булевару краља Александра или у новосадском Спенсу.

Без обзира да ли тражите интерактивну играчку за бебу или желите да школарцу приближите законе физике – у Kliqer продавници ћете пронаћи савршен поклон. Мозгалица, слагалица, игра меморије или магични Геомаг? Нека Деда Мраз ове године буде најпаметнији до сад!

Деда Мраз има кликер!

Ове године Деда Мраз пакује поклоне у KliQer shop-у, уникатној продавници у којој расте памет. Омиљене су му игре и играчке које могу да повећају коефицијент интелигенције, подстичу развој емоционалне интелигенције, али и вербалне и невербалне комуникације.

На званичном сајту и на Инстаграм страници shop-a можете пронаћи описе играчака и занимљиве задатке који покрећу кликере у глави.

Популарне играчке којима се радују и родитељи и деца су Причам ти причу, Генијални квадрат, Геомаг и практична 3у1 играчка Jenga+Domine+Memorije. Представљамо вам најинтересантније играчке према узрасту.

ТЕГУ блокови – паметне играчке за најмлађе (0+, 1+)

Никад није превише рано да детету купите паметну играчку. Намењени чак и бебама, дрвени магнетни сетови из Tegu производног програма преселиће вашег једногодишњака у будућност. Помоћи ће му да развије и ослободи креативност правећи авион, робота, воз или шта год пожели.

Као потпуна иновација у свету дрвених играчака, ТЕГУ блокови садрже магнете, а димензије и облици свих елемената су установљени у складу са величином дечје шаке и начином на који их деца држе док се играју. Такође, боје које су коришћене су безбедне и нешкодљиве за бебе и децу.

tegu-blokovi-igrečka

Foto: Kliqer shop

Обезбедите детету забаву без електронике сетовима као што су TEGU JET PLANE, TEGU FUTURE ROBO и TEGU FUTURE MAGBOT.

Jenga+Domine+Memorije и Пчелица паметница (3+)

Има ли бољег начина да се трогодишњак научи стрпљењу од игре? Једна од играчки које помажу деци да се концентришу, буду стрпљива и прецизна је свакако Jenga. Цео свет је потпуно опчињен грађењем куле од дрвених плочица. У игри у којој играчи наизменично извлаче по једну плочицу – без обзира на крајњи резултат, сви су победници. То је због тога што Jenga развија пажњу, концентрацију, стратешко планирање и моторику.

Jenga је нарочито корисна најмлађима који тек уче боје и бројеве. Такође могу да искористе дрвене елементе да праве разне животиње, предмете и облике и тако развијају машту. Сваки елемент је од фино обрађеног дрвета, а боје су нетоксичне.

У Kliqer shop-у сада је поред Пино шарене куле доступна и 3 у 1 играчка, тј. сет који омогућава да поред Jenge играте и игру меморије и игру домине – забава за целу породицу.

jenga-domine-memorija-novogodišnji-poklon

Foto: Kliqer shop

Ако тражите игру за једног играча узраста од 3 до 8 година, која ће детету помоћи да развија самопоуздање и вештине размишљања, онда је Пчелица паметница сјајан избор.

Игра је посебно осмишљена за најмлађе: баци се 6 коцкица да се одреди позиција радилица, а онда се постави 11 елемената око њих да би се формирало савршено саће. Како игра има чак 46.656 јединствених комбинација задатих коцкицама, а сваки задатак има бар једно могуће решење, некад ће бити лакше а некад много теже решити их. Сваки решен задатак помоћи ће детету да развија вештине и самопоуздање јер ће увидети да је и оно једна „пчелица паметница“.

Игра Пчелица паметница развија стратешко планирање, просторну интелигенцију и визуалну перцепцију, а може се похвалити наградом „Најбоља едукативна игра“, коју је освојила у Великој Британији (Independent Toy Awards) 2020. године.

Игра из Кliqer радионице – Причам ти причу (4+)

За четворогодишњаке, али и за сву малу и велику децу од 4 до 99 година, у Kliqer-у је осмишљена једна изузетна друштвена игра – Причам ти причу. Као несвакидашње дидактичко средство за развијање имагинације, вокабулара, али и самопоуздања, ова игра држи пажњу и најхиперактивнијим малишанима. Добра и динамична прича може све!

Сет се састоји од коцкица са сликама које су подељене у 10 категорија (емоције, храна, активности, делови тела , предмети, спорт, места, небеска тела, превозна средства, животиње и временске прилике). У зависности од концепта приче и њеног тога сваки симбол може имати другачије значење. Тако око може значити око и глагол видети, птица може означавати птичицу, али и лет или летење итд.  Било да се играју сама или са родитељима, децу ће без сваке сумње потпуно очарати свет приповедања у који ће закорачити са игром Причам ти причу.

Игра изазова – Генијални квадрат (6+)

У продавници Kliqer можете купити и играчку која с пуним правом носи епитет најпаметније играчке икада – Генијални квадрат. У питању је паметна играчка која има чак 62.208 различитих изазова да се уз употребу 9 разнобојних елемената комплетира квадрат.

Посебни бенефити играња Генијалног квадрата су развој брзог размишљања, визуелне перцепције и стратешког планирања. Иако намењена узрасту од 6 и више година, ова игра има и неке изузетно тешке изазове, скоро нерешиве. Међутим, као што му назив каже Генијални квадрат је генијално осмишљен и увек има бар једно решење.

genijalni-kvadrat-kliqer

Foto: Kliqer shop

Како се игра? Потребно је да се баци свих 7 коцкица тако да знате на која поља се постављају блокери. Потом се играчи такмиче ко ће брже да послаже свих 9 елемената на преостала места у квадрату. Иако садржи две табле и два сета коцкица за два играча, дете може да се игра и самостално, тако што ће дете решавати један по један задатак.

Геомаг – магнетне играчке за велике и мале

Посебно место у Kliqer продавници припада Геомаг конструкторским сетовима. Геомаг је лидерска компанија у свету паметних играчака, која за циљ има подстицање креативности и учење – кроз науку о магнетизму. Осмишљени и произведени у Швајцарској, ови конструкторски сетови се састоје од металних куглица и „штапића“ са намагнетисаним крајевима. Дете тако има могућност да спаја и конструише бескрајно много облика.

Све компоненте и материјали који се користе у производњи су тестирани тако да је играчка квалитетна и безбедна. Бирајте између више од 60 различитих Геомаг комплета – од почетничких сетова за најмлађе GEOMAG MAGICUBE STARTER 9 и MAGICUBE TRY ME 64 (за узраст од 1+), преко GEOMAG CLASSIC EKO 93 сета за петогодишњаке и старије до комплексног GEOMAG GRAVITY ELEVATOR CIRCUIT, који је погодан за узраст од 8 и више година.

geomag-igračka-novogodišnji-poklon

Kliqer shop

Са Геомагом деци ће бити једноставније да схвате неке основне геометријске законе, те да се упознају са физиком и њеним начелима.

Ако желите да Деда Мраз ове године донесе инвентивност, креативност и генијалност, довољно је да се у пакетићу нађе чудесни Геомаг.

Завршимо паковање поклона следећим занимљивим чињеницама:

  • паметне играчке имају „моћ“ – могу да повећају степен интелигенције и до 15%
  • деца која се играју паметним играчкама постижу бољи успех у школи
  • играње тродимензионалним слагалицама повећава просторну интелигенцију
  • мозгалице и слагалице које могу да се реше на више различитих начина повећавају логичку интелигенцију

Нема места дилемама – у Кliqer-у вас чекају играчке које воле децу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама