Геомаг играчке у детету буде уметника, инжењера и научника – истовремено

Не знам како је код вас, али играчка којој се моја деца силно обрадују, обично је играчка коју након пет минута оставе и више их не интересује. А она којој се и не обрадују много, попут неких класичних коцкица или конструкторских сетова, буде на крају играчка којом се највише и најрадије играју.

Недавно смо открили продавницу паметних играчака у којој је избор креативних, квалитетних конструкторских сетова огроман (иако је сама радња мала). Пажњу нам је привукао Геомаг јер је то једина играчка те врсте код нас. Укратко, сви Геомаг сетови заснивају се на магнетној сили. А, као што знате, магнети имају полове – супротни се привлаче, исти се одбијају. То је прва ствар коју ће дете научити уз ове сетове чије је чак и сакупљање после игре забавно јер делове треба сложити у кутију тако да се не одбијају.

Основни Геомаг сет чине “штапићи” у различитим бојама који на својим крајевима имају магнете, али различитог пола. Зато, уз њих долазе и металне куглице, да бисте могли да их спајате и од њих правите облике и фигуре. Пошто је за састављање потребан труд, а деци је та магнетна сила из неког разлога веома занимљива, можда највреднији бенефит игре Геомагом је развој вештине упорности. Играчка је, иначе, намењена деци старијој од пет година.

Геомаг је конструкторски сет изузетног квалитета, а има га готово сваки математички и кабинет физике у Швајцарској, где се ова играчка и прави.

Засновани на концепту STEAM учења, чији је циљ да оснажи најмлађе генерације кроз упознавање са науком, технологијом, инжењерингом, уметношћу и математиком, Геомаг сетови пружају неограничене могућности за игру и развој креативности и маште.

STEAM концепт није нов: још је Леонардо да Винчи спојио уметност и науку и показао колико су испреплетани. Када науци, технологији, инжењерингу и математици додате УМЕТНОСТ, ви тек тада добијате целину. Јер, тек уз уметност додајете креативност, решавање проблема и флексибилно размишљање. Практичо учење кроз STEAM управо охрабрује истраживање и критичко размишљање, способност проматрања, проналажења решења и критичког размишљања – вештине које спајају науку и уметност.

Геомаг сетови се у Србији могу купити путем сајта www.kliqer.rs или у њиховим продавницама у Београду (Булевар краља Александра 173) и Новом Саду (Спенс)

Прва знања о геометрији, разлике између облика и фигура, прва знања о магнетној сили, па и о градњи деца могу да стекну управо кроз игру Геомагом. Градећи различите облике и структуре, имају могућност и да стварају права мала уметничка дела.

Иако су основни сетови намењени деци старијој од пет година, постоје и они за још млађе. Реч је о коцкама, сличним онима које смо имали као деца и од њих слагали слагалице, само ове имају и , погађате – магнете. Уз њих, деца уче о магнетној сили, математици, свету око себе, на забаван и лак начин.

Стрпљење, фокусираност и моторика такође се развијају кроз игру констукторским сетовима. Зато, кад следећи пут будете у потрази за паметном играчком којом ће дете моћи дуго да се игра, погледајте шта је све направио Геомаг. Пронаћи ћете сигурно нешто за себе. Добро, и за дете.