Хоће ли бити добар отац?

Речи су једно, а дела друго, па је зато можда најбоље да пажљиво анализирате његово понашање у различитим животним ситуацијама.
Помаже по кући
Можда не усисава дневни боравак, али ако на себе преузме да припреми неку једноставну вечеру, показује вољу за помагањем у заједничком животу. То је, свакако, једна од врло важних ствари једном када доће бебац, због којег ћете 24 сата бити растрзани на све стране.
Добар под притиском
Ако реагује прибрано и умирујуће у стресним ситуацијама, као када вам се изгуби пртљаг или заборавите пасоше у хотелу а авион треба да полети, сигурно је да ће умети и да се снађе ако вам дете добије температуру у два ујутро.
Оптимиста
Уколико уме да пронађе добру страну лоше ствари, воли да вас засмејава и да се шали, зна како да вам дигне расположење, сигурно ће такав бити и са вашом децом: брижан и весео тата којег ће обожавати.
Одговоран
Мушкарци с истинским самопоуздањем имају инстинктивну потребу за редом и контролом. Ако ваш партнер на време плаћа рачуне, води бригу да сви апарати у кући буду исправни и никад не иде на пут са пола резервоара горива, то су само неки од знакова да ће и у очинству бити одговоран.
Имао је пса
Ово није најважнији фактор, али искуство у бризи око вољеног бића, које подразумева и не тако лепе ствари (као што је чишћење за псом) сигурно ће му добро доћи кад постане тата.
Самосталан
Можда вам се и не свиђа што понекад изгледа као да може и без вас јер ће ићи на камповање упркос чињеници што сте ви то одбили, то само значи да је мушкарац са самопоуздањем који неће да буде под “вашом сукњом”. Када дође дете, свакако ће вам бити драго што не зове сваких пет минута да пита како се мењају пелене или како да нахрани бебу.
Брине о вашим потребама
Уколико партнер показује интерес за ваше жеље и увек је спреман да вам помогне да их остварите, било то куповина новог мобилног или напредовање у каријери, будите сигурни да ће бити добар отац. Способност да се истовремено води рачуна о сопственим али и туђим потребама и жељама, да се између “ја” и “ми” направи прави баланс, свакако је пресудна и за добру везу и за одговорно родитељство.
Извор: Новости