Igračke koje ne pokreću baterije već – dečja mašta

25 februara, 2017

Kako znate da ste roditelj male dece? Pa, u svakom trenutku vam nešto pišti, peva, svira, priča, a pola plate vam odlazi na – baterije. Kad neko izađe u prodavnicu, kupuje hleb, mleko, jogurt i – baterije. Kad ste tek uspavali dete i krenuli da malo pospremite haos koji je iza njega ostao, male su šanse da tokom raspremanja nešto neće zapištati i probuditi ga.
Kad malo razmislim, postoje dve posebno iritantne stvari u vezi sa dečjim igračkama – kad ih nagazite (obično to bude kockica sa oštrim ivicama) i kad počnu da pište iako ih niko nije namerno uključio.
A onda vam (tačnije meni) jednog dana pukne film! Dok sam spremala ručak, držala bebu u rukama i pokušavala da trogodišnju ćerku animiram, najmanje tri igračke istovremeno su pištale, tako da nisam mogla ni sopstvene misli da čujem, a kamoli da s njom vodim neki razgovor koji bi je zainteresovao. Čemu sve to? Kom detetu je potrebno 20 igračaka koje pevaju, mrdaju, troše baterije i nemaju ama baš nikakvu edukativnu ili kreativnu funkciju? A vrlo brzo im i dosade jer su im mogućnosti vrlo ograničene.
Kad su oboje zaspali, pokupila sam sve, ostavivši samo dve koje koje zaista imaju svrhu – jedna dvojezična uz pomoć koje je naučila neke engleske reči i druga koja služi učenju slova. Sela sam za računar u potrazi za kvalitetnim igračkama koje će malo probuditi maštu i radoznalost, a koje neće trošiti baterije. Kocke, plastelin, bojanke i još neke konstrukcione i kreativne setove već imamo, ali deci su potrebne i prave igračke. Tako sam i pronašla WOW.  Za njihov rad nisu potrebne baterije već funkcionišu na frikcioni pogon. Nema oštrih ivica, nema sitnih delova, nema PVC-a, niti bilo kakvih otrovnih supstanci. Vatrogasna kola, ambulantna kola, policijska patrola, bager, avioni, raketa, svaki dolazi sa svojim vozačem. Mi smo odabrali đubretarac. Od bebećih dana imamo neku posebnu naklonost ka njima. Svaki put kada prolaze i sakupljaju smeće, mi malo proćaskamo s njima. Evo kako on izgleda:

I pored toga što ne troše baterije, ispuštaju prilično realistične zvuke. Vrlo su praktične jer se delovi pojedinih kolekcija mogu kombinovati, tačnije svaka figura se može upotrebiti u kombinaciji sa bilo kojom drugom igračkom iz WOW sveta, što je plus kada je reč o razvoju kreativnosti, minus jer smo već počeli da tražimo sledeću da nam đubretarac ne bude usamljen.
Kako stvari stoje, sve mi se čini da će to biti Kombajn Harvi. Ovi poljoprivredni radovi koji su do skoro bili u toku u Vojvodini gde nam baba i deda žive, pobudili su nam značajno interesovanje za sve te velike, moćne mašine, pa će Harvi sigurno biti pun pogodak. I odličan način da naučim kako zapravo palenta dolazi na našu trpezu :).
Ono što mi se posebno dopalo jeste to što su rodne i rasne podele izbrisane. Crni ili beli, dečaci ili devojčice – svi mogu biti lekari, piloti, bageristi.
Osim toga, veoma su kvalitetno urađene, pa sam sigurna da će ih bebac naslediti i podjednako se rado s njima igrati…
Nije loše znati da će sve WOW igračke biti snižene za 10% do kraja novembra, a uz kupovinu od preko 1.500 dinara, svako će dobiti vaučer u vrednosti od 1.000 za kupovinu bilo čega iz WOW asortimana.
Moj glas za WOW igračke, ako želite nešto malo drugačije, a kreativno i zabavno…
A. C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama