Istraživanje otkriva: Tri stvari koje ćerka nasleđuje od svoje majke

januar 8, 2019

Svaka ćerka, od svoje majke nasledi ove 3 stvari…

Iako je fraza da svaka žena, pre ili kasnije, postane ista kao svoja majka, nauka je dokazala da ženska deca, naslede od svoje majke određene osobine i navike.

Svaka ćerka, od svoje majke nasledi ove 3 stvari:

  1. Inteligenciju

Savremena istraživanja pokazala su da su šanse da inteligenciju nasledite od majke, dvostruko veće nego da ste je nasledile od oca. Uz bistar um, ženska deca kroz vaspitanje, steknu i iste stavove i način razmišljanja, kao njihove majke, pa vremenom sve više počinju da liče na njih.

  1. Navike

Iako od svoje majke nasleđujemo mnoge navike, to nema veze sa genima. Reč je o učenju po modelu. Kao devojčice, posmatramo svoju majku, kako prolazi kroz različite životne situacije i faze i kako se u tim situacijama postavlja. Većinu majčinih navika i postupaka, vremenom ćete početi da primećujete kod sebe, jer vam ih je ona predala u nasleđe, tokom vaspitanja.

  1. Mladolikost

Žene, čije su mame mladolike, prave su srećnice, jer je velika verovatnoća da su nasledile mladolikost od svojih majki. Način na koji starimo, kontroliše gen, koji smo dobili od naših majki, tvrde naučnici.

Izvor: www.lepotaizdravlje.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama