Ивона Глушац: Мама која доказује да нас деца покрећу да радимо више и боље

3 марта, 2019

Прослава дечјих рођендана данас не може (и не треба) да изгледа као пре 20 или 30 година. Зато што ми живимо један битно другачији живот од оног који су живели наши родитељи. Уместо до 14, радимо до 17 или 18 часова. Темпо живота се променио, навике су се промениле, могућности су другачије. И кад вам неко замери што не славите рођендан у стану и што не правите сами торту, већ бирате играоницу и торту као из бајке, довољно је да кажете: зато што смо тако срећнији – и ја и моје дете.

Једна играоница, баш као из бајке и потпуно другачија од осталих, нашла је своје место у Београду, надомак Врачара а тик изнад једног од највећих београдских паркова – Шумице. Отворена је пре две године, а већ сад се за прославу дечјег рођендана мора позвати најмање два месеца раније, ако желите да уграбите свој термин. Зашто? Зато што је ентеријер уређен са много пажње и осећаја за лепо, зато што су аниматори бирани врло пажљиво како би се обезбедила квалитетна забава, како на рођенданима, тако и на креативним радионицама у оним данима када се не славе рођендани.

Играоница Baloo Brown инспирисана је Књигом о џунгли и уређена је тако да у делу за игру имате осећај да сте у правој џунгли и да ће меда Балу сваког часа искочити и почети да пева Bear necessities.

Настала је тако што је једна мама решила да напусти сигуран посао у банци и упусти се у сопствени бизнис, иако је била свесна ризика. Ивона Глушац је веровала да се труд увек исплати, а квалитет пронађе свој пут. И није се преварила. Па онда нека неко каже да нас деца не инспиришу да радимо више и боље…

Ивона, откуд идеја за Baloo Brown и зашто баш књига о џунгли као инспирација за играоницу?

Као и већина деце, волела сам бајке од малих ногу. Ипак, Књига о џунгли је била та којој сам се изнова враћала чак и у зрелом добу а у којој и моја ћерка ужива са истим жаром. Једноставно, потпуно је другачија од осталих, није типична прича о принчевима и принцезама у којима се ионако никад нисам проналазила. Управо безбрижни свет Моглијвог детињства у џунгли кроз хармонију и песму био је инспирација за играоницу за коју сам желела да буде дечја оаза мира и среће. Јер, ретко које дете данас, у свету у каквом живимо, може искусити потпуни мир и безбрижност детињства какво је имао Могли. Наша играоница је управо место које их може за тренутак одвести у један такав, другачији свет.

Жена која напушта посао и покреће приватни бизнис у Србији је права реткост. Како сте донели ту важну улогу?

– Баш као и Могли кога је Шир Кан приморао да напусти једини дом који је до тад познавао и крене на путовање на коме ће победити своје страхове и открити самог себе, тако сам и ја уместо ушушкане свакодневице одлучила да бар пробам остварити снове. Огромна љубав и одлучност да свом детету покажем да ништа није немогуће уз много рада, мотивисали су ме да створим нешто своје, другачије и квалитетније. Јер на крају дана, док покушавамо своју децу да научимо о животу управо наша деца нас уче о томе шта је живот.

Шта је то што Baloo Brown издваја од осталих играоница? У Београду их има толико, а Baloo је букиран месецима унапред. Шта мислиш, због чега?

– Пре свега, ми смо једна мала породица која се држи заједно, расте и напредује а то се осети без обзира на то да ли се ради о организацији рођендана, поподневном игрању или креативним радионицама које често одржавамо. Baloo Brown није само још једна лепа играоница у низу. Трудимо се да и родитељима и деци максимално излазимо у сусрет и прилагодимо се њиховим жељама и потребама, а заслужено поверење смо сваки пут оправдали. Јер у ушушканој бајци наше играонице ви добијате цео пакет – најбољу анимацију у граду, facepainting, дечје представе, креативне радионице, а ако то желите и одличну храну. У свему се трудимо да будемо до краја професионални и да се сви гости осете као најважнији. Верујем да је важан и уопштено приступ којим показујемо да нам је стало до тога да из наше играонице сви изађу задовољни задовољни – и деца и одрасли.

Чему се деца на рођенданима највише радују? Шта од свега што са њима радите највише воле?

Заиста је много тога што деца у Baloo Brown-у чини срећим. Деца су та која увек препознају искреност, енергију и труд… Радује их све, од торте, преко балона и поклона, караока до тога што ће се маскирати у омиљене јунаке… Ипак, најзабавнији део рођендана углавном је у току анимације јер се захваљујући нашим аниматоркама поистовете са измишљеним јунацима из представа против којих се боре или чију наклоност покушавају да добију. А неретко се дешава да током поновне посете питају шта се то десило са тим ликовима и да нам родитељи кажу са колико су жара причали о рођенданским догодовштинама.

“Дај детету осмех, оно ће теби дати душу” стара је изрека којом се и ми водимо. То су и наши мали и велики гости препознали, па нам се увек поново враћају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама