Ivona Glušac: Mama koja dokazuje da nas deca pokreću da radimo više i bolje

mart 3, 2019

Proslava dečjih rođendana danas ne može (i ne treba) da izgleda kao pre 20 ili 30 godina. Zato što mi živimo jedan bitno drugačiji život od onog koji su živeli naši roditelji. Umesto do 14, radimo do 17 ili 18 časova. Tempo života se promenio, navike su se promenile, mogućnosti su drugačije. I kad vam neko zameri što ne slavite rođendan u stanu i što ne pravite sami tortu, već birate igraonicu i tortu kao iz bajke, dovoljno je da kažete: zato što smo tako srećniji – i ja i moje dete.

Jedna igraonica, baš kao iz bajke i potpuno drugačija od ostalih, našla je svoje mesto u Beogradu, nadomak Vračara a tik iznad jednog od najvećih beogradskih parkova – Šumice. Otvorena je pre dve godine, a već sad se za proslavu dečjeg rođendana mora pozvati najmanje dva meseca ranije, ako želite da ugrabite svoj termin. Zašto? Zato što je enterijer uređen sa mnogo pažnje i osećaja za lepo, zato što su animatori birani vrlo pažljivo kako bi se obezbedila kvalitetna zabava, kako na rođendanima, tako i na kreativnim radionicama u onim danima kada se ne slave rođendani.

Igraonica Baloo Brown inspirisana je Knjigom o džungli i uređena je tako da u delu za igru imate osećaj da ste u pravoj džungli i da će meda Balu svakog časa iskočiti i početi da peva Bear necessities.

Nastala je tako što je jedna mama rešila da napusti siguran posao u banci i upusti se u sopstveni biznis, iako je bila svesna rizika. Ivona Glušac je verovala da se trud uvek isplati, a kvalitet pronađe svoj put. I nije se prevarila. Pa onda neka neko kaže da nas deca ne inspirišu da radimo više i bolje…

Ivona, otkud ideja za Baloo Brown i zašto baš knjiga o džungli kao inspiracija za igraonicu?

Kao i većina dece, volela sam bajke od malih nogu. Ipak, Knjiga o džungli je bila ta kojoj sam se iznova vraćala čak i u zrelom dobu a u kojoj i moja ćerka uživa sa istim žarom. Jednostavno, potpuno je drugačija od ostalih, nije tipična priča o prinčevima i princezama u kojima se ionako nikad nisam pronalazila. Upravo bezbrižni svet Moglijvog detinjstva u džungli kroz harmoniju i pesmu bio je inspiracija za igraonicu za koju sam želela da bude dečja oaza mira i sreće. Jer, retko koje dete danas, u svetu u kakvom živimo, može iskusiti potpuni mir i bezbrižnost detinjstva kakvo je imao Mogli. Naša igraonica je upravo mesto koje ih može za trenutak odvesti u jedan takav, drugačiji svet.

Žena koja napušta posao i pokreće privatni biznis u Srbiji je prava retkost. Kako ste doneli tu važnu ulogu?

– Baš kao i Mogli koga je Šir Kan primorao da napusti jedini dom koji je do tad poznavao i krene na putovanje na kome će pobediti svoje strahove i otkriti samog sebe, tako sam i ja umesto ušuškane svakodnevice odlučila da bar probam ostvariti snove. Ogromna ljubav i odlučnost da svom detetu pokažem da ništa nije nemoguće uz mnogo rada, motivisali su me da stvorim nešto svoje, drugačije i kvalitetnije. Jer na kraju dana, dok pokušavamo svoju decu da naučimo o životu upravo naša deca nas uče o tome šta je život.

Šta je to što Baloo Brown izdvaja od ostalih igraonica? U Beogradu ih ima toliko, a Baloo je bukiran mesecima unapred. Šta misliš, zbog čega?

– Pre svega, mi smo jedna mala porodica koja se drži zajedno, raste i napreduje a to se oseti bez obzira na to da li se radi o organizaciji rođendana, popodnevnom igranju ili kreativnim radionicama koje često održavamo. Baloo Brown nije samo još jedna lepa igraonica u nizu. Trudimo se da i roditeljima i deci maksimalno izlazimo u susret i prilagodimo se njihovim željama i potrebama, a zasluženo poverenje smo svaki put opravdali. Jer u ušuškanoj bajci naše igraonice vi dobijate ceo paket – najbolju animaciju u gradu, facepainting, dečje predstave, kreativne radionice, a ako to želite i odličnu hranu. U svemu se trudimo da budemo do kraja profesionalni i da se svi gosti osete kao najvažniji. Verujem da je važan i uopšteno pristup kojim pokazujemo da nam je stalo do toga da iz naše igraonice svi izađu zadovoljni zadovoljni – i deca i odrasli.

Čemu se deca na rođendanima najviše raduju? Šta od svega što sa njima radite najviše vole?

Zaista je mnogo toga što deca u Baloo Brown-u čini srećim. Deca su ta koja uvek prepoznaju iskrenost, energiju i trud… Raduje ih sve, od torte, preko balona i poklona, karaoka do toga što će se maskirati u omiljene junake… Ipak, najzabavniji deo rođendana uglavnom je u toku animacije jer se zahvaljujući našim animatorkama poistovete sa izmišljenim junacima iz predstava protiv kojih se bore ili čiju naklonost pokušavaju da dobiju. A neretko se dešava da tokom ponovne posete pitaju šta se to desilo sa tim likovima i da nam roditelji kažu sa koliko su žara pričali o rođendanskim dogodovštinama.

“Daj detetu osmeh, ono će tebi dati dušu” stara je izreka kojom se i mi vodimo. To su i naši mali i veliki gosti prepoznali, pa nam se uvek ponovo vraćaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama