Јавите Деда Мразу – стигла је нова тркачка стаза коју ће дечаци обожавати!

3 децембра, 2018

„Шта ће ти Деда Мраз донети за Нову годину, ако будеш био добар?”
„Атутић.”
„Шта да купи деда свом унуку?”
„Атутић.”
„Данас је петак. Коју играчку носиш у вртић?”
„Атутић”.
Овако, отприлике, изгледа сваки разговор са мојим ускоро трогодишњаком, у ком се он пита за неку играчку. Та опсесија четвороточкашима је (изгледа) нешто урођено. Примећујем је и код других дечака у нашем окружењу. Колико год да се саплићу о аутиће никад их немају довољно и увек ће се обрадовати неком новом као да баш никад ништа слично нису имали.

Зато сам, наравно, кренула у потрагу за атутићима за новогодишње пакетиће. Волим да избегнем еуфорију која почиње крајем децембра и све обавим на време.
Акса ми је најближа и увек ми је згодно да ту купујем јер имају фина снижења током целе године. Нисам отишла у куповину спремна, него сам рачунала на оне фине девојке које тамо раде и које ми увек покажу шта имају ново и до којих рафова ових дана клинци вуку маме и тате за руке. Нисам се прешла. Ем сам нашла сјајну играчку, ем нисам потрошила пола плате.
Одабрала сам Wave Racers тркачку стазу. Сјајан геџет за зимске дане, када мање времена проводимо напољу, јер захтева какву-такву фискултуру, а у пакету има и атутиће!
Win-win!
Дакле, у питању је тркачка стаза која долази у неколико различитих сетова, од мањих и једноставнијих, до правих ролер-костера. Од оних са само једном стазом, до оних са две које су идеалне за два играча. А цене су, 2.500 до 6.000 динара. Ја сам бирала неку средњу варијанту и за пристојну цену купила супер играчку.

Па добро, тркачка стаза, има их милион, рекли бисте. Али Wave Racers је ипак другачији. У чему је штос? Па, да би се аутић покренуо, потребно је махати руком изнад њега. У самом аутићу налазе се сензори који детектују покрет и његову брзину, па што брже дете маже руком, аутић се брже креће! Али није циљ само махати најбрже, битна је и процена. Јер ако претерате, аутић може излетети из стазе. Играчка је одлична и за вежбање концентрације, правилне процене ситуације и развој такмичарског духа. Мада је између моје деце он већ довољно развијен, уопште не мора на томе додатно да се ради. Шта више… Још један плус је и то што су овакве играчке добар начин за тренинг стрпљења и самоконтроле. То није нешто што извадиш из кутије и кренеш да се играш. Пре тога мораш мало да укључиш вијуге и размрдаш прсте како би склопио стазу, што је за клинце такође својеврсна забава.
А пошто је играчка баш пре неколико дана стигла у рафове, одлична је и за поклон неком другом јер можете бити прилично сигурни да нећете купити нешто што већ има.
Верујемо да ће Деда Мраз ове године бити затрпан поруџбинама за Wave Racers. 🙂
Александра Цвјетић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама