Javite Deda Mrazu – stigla je nova trkačka staza koju će dečaci obožavati!

3 decembra, 2018

„Šta će ti Deda Mraz doneti za Novu godinu, ako budeš bio dobar?”
„Atutić.”
„Šta da kupi deda svom unuku?”
„Atutić.”
„Danas je petak. Koju igračku nosiš u vrtić?”
„Atutić”.
Ovako, otprilike, izgleda svaki razgovor sa mojim uskoro trogodišnjakom, u kom se on pita za neku igračku. Ta opsesija četvorotočkašima je (izgleda) nešto urođeno. Primećujem je i kod drugih dečaka u našem okruženju. Koliko god da se sapliću o autiće nikad ih nemaju dovoljno i uvek će se obradovati nekom novom kao da baš nikad ništa slično nisu imali.

Zato sam, naravno, krenula u potragu za atutićima za novogodišnje paketiće. Volim da izbegnem euforiju koja počinje krajem decembra i sve obavim na vreme.
Aksa mi je najbliža i uvek mi je zgodno da tu kupujem jer imaju fina sniženja tokom cele godine. Nisam otišla u kupovinu spremna, nego sam računala na one fine devojke koje tamo rade i koje mi uvek pokažu šta imaju novo i do kojih rafova ovih dana klinci vuku mame i tate za ruke. Nisam se prešla. Em sam našla sjajnu igračku, em nisam potrošila pola plate.
Odabrala sam Wave Racers trkačku stazu. Sjajan gedžet za zimske dane, kada manje vremena provodimo napolju, jer zahteva kakvu-takvu fiskulturu, a u paketu ima i atutiće!
Win-win!
Dakle, u pitanju je trkačka staza koja dolazi u nekoliko različitih setova, od manjih i jednostavnijih, do pravih roler-kostera. Od onih sa samo jednom stazom, do onih sa dve koje su idealne za dva igrača. A cene su, 2.500 do 6.000 dinara. Ja sam birala neku srednju varijantu i za pristojnu cenu kupila super igračku.

Pa dobro, trkačka staza, ima ih milion, rekli biste. Ali Wave Racers je ipak drugačiji. U čemu je štos? Pa, da bi se autić pokrenuo, potrebno je mahati rukom iznad njega. U samom autiću nalaze se senzori koji detektuju pokret i njegovu brzinu, pa što brže dete maže rukom, autić se brže kreće! Ali nije cilj samo mahati najbrže, bitna je i procena. Jer ako preterate, autić može izleteti iz staze. Igračka je odlična i za vežbanje koncentracije, pravilne procene situacije i razvoj takmičarskog duha. Mada je između moje dece on već dovoljno razvijen, uopšte ne mora na tome dodatno da se radi. Šta više… Još jedan plus je i to što su ovakve igračke dobar način za trening strpljenja i samokontrole. To nije nešto što izvadiš iz kutije i kreneš da se igraš. Pre toga moraš malo da uključiš vijuge i razmrdaš prste kako bi sklopio stazu, što je za klince takođe svojevrsna zabava.
A pošto je igračka baš pre nekoliko dana stigla u rafove, odlična je i za poklon nekom drugom jer možete biti prilično sigurni da nećete kupiti nešto što već ima.
Verujemo da će Deda Mraz ove godine biti zatrpan porudžbinama za Wave Racers. 🙂
Aleksandra Cvjetić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama