Kad kupujete kolica za bebu, obratite pažnju na ovih osam stvari

30 oktobra, 2019

Prva kupovina za bebu podrazumeva mnogo toga. Ako očekujete prinovu, onda ste sigurno dosad već videli neki od spiskova stvari koje bi trebalo da roditeljima olakšaju brigu o novom članu (ali i o mami koja zaslužuje punu pažnju i negu) od prvog dana. 

Jedna od prvih stavki na spisku, pored kreveca, svakako su kolica. Koja ćete kolica odabrati je verovatno najvažnija odluka, kada je u pitanju prva kupovina za bebu. I jedino na čemu ne treba mnogo štedeti (ako imate mogućnost da ne štedite). Zato što će vam to bitno promeniti kvalitet života sa bebom. Jer, ako se kolica lako sklapaju, ako su upravljiva i lagana, mnogo ćete lakše odlučiti da svoju bebu izvedete u šetnju svakodnevno. A to će mnogo značiti – i njoj i vama.

Dakle, mnogo je razloga zbog kojih ovoj kupovini treba pristupiti ozbiljno i studiozno. Pre svega, kvalitet je važan. Vaša beba će, naročito u prvim mesecima života, provoditi dosta vremena u kolicima i važno je da ona ispunjavaju određene kriterijume. A koji su to kriterijumi, pitaju se roditelji kojima svih 253 modela kolica u prodavnici izgledaju slično ili isto?

U Aksa radnjama u toku je akcija Stiže beba, Aksa ima sve što vam treba. Evo šta akcija podrazumeva:

Kupovinom kolica i/ili auto sedišta i/ili krevetaca u minimalnom iznosu od 30.000 dinara kupac dobija 5.000 dinara na Aksa karticu.

Kupovinom kolica i/ili auto sedišta i/ili krevetaca u minimalnom iznosu od 50.000 dinara kupac dobija 10.000 dinara na Aksa karticu.

Iznos od 5000 ili 10000 se može upotrebiti za kupovinu bilo kog proizvoda iz asortimana Akse za neograničen broj kupovina u periodu do 31.3.2020.

Evo na šta još treba da obratite pažnju:

  • Položaji kolica – s obzirom na to da mnoga deca prosto obožavaju da spavaju u kolicima, važno je da ona imaju položaj za spavanje i za sedenje. Recimo, ovaj model Inglesina Trilogy ima tri, a Inglesina Aptica čak četiri različita položaja. To vas rešava i onog pitanja – da li je moje dete spremno da sedne? Uz veći broj položaja kolica, možete tačno pratiti detetov razvoj i podizati položaj prema tome.
  • Težina kolica – sa detetom u rukama i kesama iz kupovine, svaki gram je važan. Birajte što lakša kolica.
  • Upravljivost – zamolite prodavca da vam dozvoli da kolica malo provozate po radnji. Imajte na umu, svaka prazna kolica su koliko-toliko upravljiva. Ali, kada u njih ubacite 6-7 ili više kilograma, postaju malo komplikovanija za manevrisanje.
  • Veličina – važno je da ne zauzimaju mnogo mesta i da ih možete jednostavno spakovati u gepek.
  • Sklapanje i rasklapanje – ako može jednom rukom – idealno. Mada, što kaže moj muž, roditeljima nekako izraste treća ruka kad je situacija kritična.
  • Visina „upravljača”. Da li su rukohvati dovoljno visoki? Ako morate da se savijete dok vozite kolica, onda ona možda nisu pravi izbor. Mali je broj onih kolica koja, poput ovog modela Inglesina Aptica imaju rukohvate podesive po visini, što je posebno zgodno ako će kolica voziti i visoki i malo niži “vozači”.
  • Prostor za odlaganje – Proverite da li u njega mogu stati pelene, torba i još neke sitnice kao i da li je dovoljno pristupačan. I proverite nosivost. Pomenuti Aptica model ima ojačanu korpu za odlaganje.
  • Orijentacija kolica – Da li kupiti ona u kojima beba gleda napred ili prema mami. Ova dilema često roditelje dovede do toga da moraju da kupe dvoje kolica jer dok je mala, beba više voli da gleda u mamu, a kad poraste, onda da posmatra svet oko sebe. Oba gore pomenuta modela (i Aptica i Trilogy) imaju rotirajuće sedište za dete, pa možete da birate na koju stranu će dete gledati.

Dakle, procenite sebe kao korisnika, dobro razmislite šta očekujete od kolica, isprobajte nekoliko modela u radnji pa tek onda donesite tu važnu odluku. Nadamo se da smo bar malo pomogli.

Ostale Inglesina modele pogledajte OVDE.

Prijatna vožnja :).

(PR)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama