Кад купујете колица за бебу, обратите пажњу на ових осам ствари

Прва куповина за бебу подразумева много тога. Ако очекујете принову, онда сте сигурно досад већ видели неки од спискова ствари које би требало да родитељима олакшају бригу о новом члану (али и о мами која заслужује пуну пажњу и негу) од првог дана. 

Једна од првих ставки на списку, поред кревеца, свакако су колица. Која ћете колица одабрати је вероватно најважнија одлука, када је у питању прва куповина за бебу. И једино на чему не треба много штедети (ако имате могућност да не штедите). Зато што ће вам то битно променити квалитет живота са бебом. Јер, ако се колица лако склапају, ако су управљива и лагана, много ћете лакше одлучити да своју бебу изведете у шетњу свакодневно. А то ће много значити – и њој и вама.

Дакле, много је разлога због којих овој куповини треба приступити озбиљно и студиозно. Пре свега, квалитет је важан. Ваша беба ће, нарочито у првим месецима живота, проводити доста времена у колицима и важно је да она испуњавају одређене критеријуме. А који су то критеријуми, питају се родитељи којима свих 253 модела колица у продавници изгледају слично или исто?

У Акса радњама у току је акција Стиже беба, Акса има све што вам треба. Ево шта акција подразумева:

Куповином колица и/или ауто седишта и/или креветаца у минималном износу од 30.000 динара купац добија 5.000 динара на Акса картицу.

Куповином колица и/или ауто седишта и/или креветаца у минималном износу од 50.000 динара купац добија 10.000 динара на Акса картицу.

Износ од 5000 или 10000 се може употребити за куповину било ког производа из асортимана Аксе за неограничен број куповина у периоду до 31.3.2020.

Ево на шта још треба да обратите пажњу:

  • Положаји колица – с обзиром на то да многа деца просто обожавају да спавају у колицима, важно је да она имају положај за спавање и за седење. Рецимо, овај модел Inglesina Trilogy има три, а Inglesina Aptica чак четири различита положаја. То вас решава и оног питања – да ли је моје дете спремно да седне? Уз већи број положаја колица, можете тачно пратити дететов развој и подизати положај према томе.
  • Тежина колица – са дететом у рукама и кесама из куповине, сваки грам је важан. Бирајте што лакша колица.
  • Управљивост – замолите продавца да вам дозволи да колица мало провозате по радњи. Имајте на уму, свака празна колица су колико-толико управљива. Али, када у њих убаците 6-7 или више килограма, постају мало компликованија за маневрисање.
  • Величина – важно је да не заузимају много места и да их можете једноставно спаковати у гепек.
  • Склапање и расклапање – ако може једном руком – идеално. Мада, што каже мој муж, родитељима некако израсте трећа рука кад је ситуација критична.
  • Висина „управљача”. Да ли су рукохвати довољно високи? Ако морате да се савијете док возите колица, онда она можда нису прави избор. Мали је број оних колицa којa, попут овог модела Inglesina Aptica имају рукохвате подесиве по висини, што је посебно згодно ако ће колица возити и високи и мало нижи „возачи“.
  • Простор за одлагање – Проверите да ли у њега могу стати пелене, торба и још неке ситнице као и да ли је довољно приступачан. И проверите носивост. Поменути Aptica модел има ојачану корпу за одлагање.
  • Оријентација колица – Да ли купити она у којима беба гледа напред или према мами. Ова дилема често родитеље доведе до тога да морају да купе двоје колица јер док је мала, беба више воли да гледа у маму, а кад порасте, онда да посматра свет око себе. Оба горе поменута модела (и Aptica и Trilogy) имају ротирајуће седиште за дете, па можете да бирате на коју страну ће дете гледати.

Дакле, процените себе као корисника, добро размислите шта очекујете од колица, испробајте неколико модела у радњи па тек онда донесите ту важну одлуку. Надамо се да смо бар мало помогли.

Остале Inglesina моделе погледајте ОВДЕ.

Пријатна вожња :).

(ПР)