Kad pises poruku jel kucas kako bilo ili pazis na znake interpunkcije

kd pises poruku jel kucas kako bilo ili pazis na znake interpnkcije ja Pisem bzo i nemasta da pazim kaka crna interpunk cija!!!! aA ti pa sve me razumes ……….ionako sto da tu cifram nesto svasta!!!!! koji crni znaci hahahha LOL Nisi normalna

Foto: Canva

– Što se mene tiče, uvek pišem onako kako treba, po pravopisnim i gramatičkim pravilima, pa bilo to poslovno pismo, privatna poruka, SMS, bilo dopisivanje preko Vibera ili neke druge aplikacije ili društvene mreže. Ako pišem latinicom, koristim slova s dijakritičkim znacima (č, ć, ž, dž, đ, š), a ne umesto njih c, z s i dj, stavljam razmake između reči, negaciju ne odvajam od glagola, poštujem mesto zapete, stavljam znak pitanja na kraju upitne rečenice, a uzvičnik na kraju uzvične, koristim crticu kad je potrebna, pišem crtu gde joj je mesto po pravopisu.

uh bas cu da misim na kvacice i kukice ahahaha crtice navodnike znake pitanja ne pisem bas me zabolezapete velika slova me neinteresuju idi bre ti si jedna ludaca budalooooo!!!!!!!

– Ne bih rekla da sam u ovom slučaju baš ja ludača, ali dobro. Sada su vrednosti izokrenute i naravno – sve mi je jasno.

Autor: Violeta Babić, lektor u Kreativnom centru i autor tri zbirke jezičkih crtica, kao i Knjige za svaku devojčicu i Knjige za svakog dečaka.