Када науче да савладају бес и страх, деца постају срећне и јаке личности

9 маја, 2018
Развој емоционалне интелигенције код малишана требало би што пре да се подстиче, јер она представља способност изражавања осећања и излажења на крај са негативним емоцијама, што је претпоставка за успешно сналажење у животу.

Када науче да савладају бес и страх, деца постају срећне и јаке личности. Стручњаци зато саветују да им помогнете у томе, јер она уче од вас. Ви сте њихов модел. Због тога је важно да ви примењујете следеће:
* Изражавајте своја осећањеа и помозите детету да искаже своја осећања. Посматрајте како се понаша, начин на који говори, ситуације у којима се сналази, питајте га смирено зашто се у некима не сналази и наведите га како да их реши.
* Будите му подршка. Важно је да ваш израз лица увек буде благонаклон, да му њиме ставите до знања да га разумете шта год да се дешава. Ако видите да му је тешко, загрлите га, потапшите по рамену, охрабрите нежношћу.
* Научите га да влада својим осећањима. Објасните му да је способно да само контролише оно што осећа и да може да се избори са негативним емоцијама, јер су оне само пролазне.
* Помозите му да буде истрајно. Када видите да је негде “запело”, да му нешто не иде, немојте да га грдите и омаловажавате, него му помозите да се подигне и настави где је стао.
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама