Како лечити кашаљ код деце (у зависности од врсте и узрока)

Зима нам је стигла, а са њом и зимске инфекције. Најчешће су свакако инфекције дисајних органа, а кашаљ је „верни пратилац“ готово свих респираторних инфекција!
Бројна се питања јављају када се јави кашаљ код деце, а родитељи се најчешће прво запитају ЗАШТО ДЕТЕ КАШЉЕ?
Кашаљ је одбрамбена реакција који би требало да помогне да се дете избори са узрочницима инфекције, заправо да их избаци из дисајних органа. Убедљиво најчешћи покретачи рефлекса кашља су инфекција и алергија.
КАКО ЛЕЧИТИ КАШАЉ?
Постоји једноставно медицинско правило: кад је могуће треба излечити узрок кашља! Излечењем узрока и кашаљ ће полако нестати. На пример, кад дете има бактеријску упалу плућа, антибиотик уништи бактерије, дете се излечи и кашаљ нестаје!
У највећем броју случајева, вируси су главни узрочници кашља, а њих је немогуће излечити, јер ту антибиотик не помаже, јер не делује на вирусе!
Поставља се питање како помоћи детету које кашље?!
На располагању за лечење кашља, поред лекова, могу бити и биљни сирупи који се традиционално користе за лечење кашља код деце. Они нису замена за лекове које препише педијатар, али могу помоћи деци да победе кашаљ који их узнемирава и омета свакодневне активности малишана.
Лековито Царство је линија биљних сирупа, посебно креирана за потребе ублажавања тегоба кашља код деце. За скоро сваки тип кашља постоји одговарајући сируп у линији, који садржи екстракте пажљиво одабраних биљака са доказаним позитивним ефектима.
Чланове Лековитог Царства можемо да представимо управо кроз врсте кашља, код којих сваки од њих може да помогне!

СУВИ – НАДРАЖАЈНИ КАШАЉ: Беба сируп и Беба Ц сируп (са додатком витамина Ц)

Беба сируп садржи комбинацију слузи корена и листа белог слеза и тинктуре цвасти камилице, који омогућавају локално деловање сирупа, као помоћ код сувог, непродуктивног кашља. Облагањем слузнице ждрела, смањује њену иритацију и надражај на кашаљ.
Беба Ц сируп, додатно садржи и витамин Ц, па ће малишанима помоћи код јачања имунитета и борбе са инфекцијама – главним узрочником кашља.

ПРОДУКТИВНИ (ВЛАЖНИ) КАШАЉ: Жак сируп и Жак Ц сируп (са додатком витамина Ц)

Сируп јагорчевине, са додатком тимијана и ментола (нане).
Дејством екстракта корена јагорчевине, тинктуре тимијана етарског уља нане – ментола, омогућава се разређивање густог, бронхијалног секрета, поспешује лучење слузи из бронхија, што за резултат има олакшано дисање и искашљавање. Препоручује се код акутних и хроничних упала горњих и доњих дисајних путева праћених продуктивним кашљем.

ПРОДУКТИВНИ (ВЛАЖНИ) КАШАЉ ПРАЋЕН БОЛОВИМА У ГРЛУ: Риско сируп

Сируп боквице Risko® садржи течни екстракт листа боквице који разређује густи бронхијални секрет, олакшава искашљавање, делује антисептично и ублажава упале грла и ждрела. Етарско уље питоме нане и мед употпуњавају ове ефекте и доприносе повољном дејству сирупа на искашљавање и олакшавање дисања.

ПРОДУКТИВНИ КАШАЉ ПРАЋЕН ОТЕЖАНИМ ДИСАЊЕМ: Боцко сируп

Сируп бршљана Bocko® је биљни лек који спада у групу сирупа која олакшава искашљавање. Бршљан је биљка која има дугу традицију примене код потешкоћа са дисајним путевима у народној медицини који помаже код лакшег искашљавања, разређивања бронхијалног секрета, сузбијања спазма (грчења) у дисајним путевима и има противзапаљенско дејство.
Сируп бршљана Bocko® је биљни лек који се користи код акутних и хроничних запаљења дисајних путева праћених кашљем и отежаним дисањем. Пре његове употребе, потребно је консултовати се са лекаром или фармацеутом.