Како бебе исказују љубав према мами?

Џенифер Борџет, мама седмомесечног дечака, у свом блогу пише о сопственом родитељском искуству и помаже мајкама широм света да уоче ситнице којима деца поручују својим родитељима колико их воле.

А сумња не постоји – свакој мами је њено дете љубав живота и не постоји јаче осећање од љубави које оне према својим малишанима осећају. Оне то показују бригом о њима, нежношћу, пажњом и, гласно, речима. Међутим, многе маме се питају како се њихове бебе осећају, јер оне не могу још увек рећи: “Мама, ја те волим”.

Џенифер је открила, на примеру свог дечака, седам ствари које јој показују да и он њу обожава колико и она њега.

Он престане да плаче истог тренутка када га узмете у наручје.

Чак и када је мрак, чак и када је гладан, па и пре него што му промените пелену, ваш малишан ће престати да плаче оног момента када га подигнете. Чак и ако је стара свега неколико недеља, ваша беба ће се умирити када осети да је безбедна у вашим рукама и када њен обршчућ притиснете уз свој.

Покушава да разговара с вама.

Иако још увек није проговорила, ваша беба непрестано брбља у вашем друштву, а њене „речи“ прати осмех. Већина мама, па и Џенифер Борџет претпоставља да они тада кажу: „Здраво, мама. Како си? Ти си баш супер и ја те мноооого волим!“ Јер, шта би друго могле рећи?

Ужива када му певате.

Не само што очигледно ужива док му певате нежну дечју песмицу, не само што вас посматра с одушевљењем и смешка се очарано – ваше дете ће почети да плаче када завршите и тиме вам поручује да наставите.

Смеје се вашим шалама.

Када га голицате или га носите глумећи да је авион, он се смеје гласно и срећно, маше ручицама и посматра вас као да нико сем вас не постоји на свету!

Малишан вас често љуби.

То што љубите своје дете хиљаду пута дневно се исплатило – оно је научило важност пољупца и колико је леп осећај који он доноси. Зато спушта усне на ваш образ и покушава да уради исто што и ви: узврати вам нежношћу на нежност.

Пружа вам руке.

Ваш малишан још увек није научио да сам узме оно што жели, али кад осети потребу за нечим, па макар то била играчка која је у његовој близини, он пружа руке према вама и покушава да вас додирне.

Кад год вас види, лице му се озари.

Увек када сте у истој просторији, били непосредно поред њега или на другом крају собе, његово лице је насмешено и очи раширене. У том тренутку је свакој мами јасно колико је њена беба воли. и очи раширене. У том тренутку је свакој мами јасно колико је њена беба воли.

Извор: yumama.com