Kako da dete nauči tablicu množenja BEZ bubanja

26 januara, 2023

Reproduktivno učenje za mozak ne postoji, rekao je Ranko Rajović, stručnjak za dečji razvoj. Decu ne treba forsirati da uče napamet niti od njih tražiti da ponavljaju naučene lekcije poput papagaja.

Foto: Canva

Ali, postoje izuzeci. Iako ga nismo to pitali, sigurni smo da bi se i Ranko složio da je se tablica množenja jednostavno mora naučiti napamet. Nema tu učenja s razumevanjem. Brojke su jasne a tablica množenja jedna je od onih lekcija koja će nam u životu zaista i koristiti. Često.

Ipak, roditelji znaju da učenje može biti pravi pakao. Dan po dan, broj po broj, često uz suze i otpor.

Kako je ovo veliki zadatak, učiteljice često znaju da ga zadaju deci tokom zimskog raspusta. Tako deca dane provode u igri, ali i učenju. Ali, postoji način da se tablica množenja nauči bez bubanja. I upravo tu na scenu stupaju one dobre strane digitalnih tehnologija. Ako ste roditelj koji je mudro ograničio igrice i digitalne sadržaje deci, onda će oni oberučke prihvatiti da uče tablicu množenja kroz kviz. Ovaj smo napravili upravo u te svrhe:

Provera znanja – Anjina tablica množenja

Svakog dana, biće dovoljno da dete uradi proveru dva puta, i već za dve nedelje, tablica množenja će ići kao “luk i voda”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Kako da dete nauči tablicu množenja BEZ bubanja"

  1. Elijona Bytyqi kaže:

    Zelina da naučim tablicu množenja lako bez bubnje. Zelina da to naucim

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama