Kako najbrže iznervirati novopečenu mamu

26 jula, 2015

Stvarno, i te majke!
Šetaju svoju malenu dečicu po ulici kao da su glavne! Smeškaju se, srećne su!
Otkad sam postala mama i sa istima se družim, primetila sam da postoje određeni šabloni i izjave kojima brzinom svetlosti možete da jednoj novopečenoj roditeljki skinete taj zadovoljan smešak s lica. Evo spiska, u slučaju da vam zatreba.
1. “Nemaš mleka/loše ti je mleko.” Rečenice koje se odnose na količinu i kvalitet mleka su pun pogodak! S njima nema omaški – stopostotan učinak imaju da majku tog sirotog, gladnog deteta vrate na nulu. Još bolje će delovati ako pritom ispipate njene dojke uz zabrinuto klimanje glavom i coktanje.
2. “Gladan je.” Ova izjava ide pod ruku s prethodnom, ali njena prednost je što se može koristiti i kasnije, kada dete počne da jede čvrstu hranu. Naročito je efektna kada dete plače i ne može da se smiri, onda bi je trebalo ponavljati na svakih pet minuta, uz zabrinut izraz lica.
majka
3. “Hladno mu je.” Kako bi majka uopšte mogla da zna da obuče svoje dete? Naravno da joj na to treba na vreme ukazati. Najbolje i najefektnije ćete učinak postići ukoliko se ne obratite samoj majci. Nju ignorišite. Zabrinuto i umiljato pipnite detetu nožice i upitajte ga: “Pa tebi mama nije obula čarapice?”. Isto ponoviti i za kapu, jaknu, džemper. Učinak zagarantovan.
4. “Kako smo mi, pa šta vam fali.” Isticanje generacijskog jaza i manjkavosti novih metoda je uvek delotvorno. Naročito naglasak stavite na ovo “šta vama/nama fali”. Pritom ne ostavljajte mesta da vam sirotica zaista odgovori na pitanje, jer – šta ona zna.
5. “Ne navikavaj ga na ruke.” Na vreme upozorite novopečenu mamu da je njen zamotuljak radosti zapravo mali manipulator, koji će joj život zagorčati ukoliko ga bude navikla na zagrljaj i nežnost. Jer, ima li gore kazne od NOŠENJA sopstvenog DETETA?
6. “E sad jednog batu/seku da ti rodi mama.” Budite oprezni. Ova rečenica ima efekta samo ukoliko se izgovori neposredno nakon porođaja, do mesec dana. Jer ništa žena više ne voli da čuje nakon porođaja nego predlog da odmah ponovi iskustvo.
Ovo je bio ubrzan kurs za početnike.
Za napredni nivo možete koristiti rečenice poput:
Još ne govori/hoda/pravi origami? Moj Pera je to sa 4 i po meseca uveliko radio!”
Ima nepuna dva meseca i JOŠ ga niste stavili na nošu? Kasnite!”
“Uživaj dok je tako mali, kasnije će ti ovo nedostajati.”
Uživajte u posmatranju iznerviranih izraza lica! Javite nam kako savetu deluju!
Izvor: carapice.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama